Ciutat

L'Ajuntament publica íntegrament els textos de les Jornades Nomenclàtor

L'Ajuntament publica íntegrament els textos de les Jornades Nomenclàtor

Benaul, Serrano i Ache durant les Jornades Nomenclàtor / D.S.

L'Ajuntament de Sabadell ha editat els textos de les Jornades Nomenclàtor que es van fer el 14 i 15 de setembre del 2018 al Casal Pere Quart per reflexionar sobre la revisió dels noms dels carrers de la ciutat. Van ser unes jornades polèmiques, perquè venien després del criticat 'Informe Machado' que proposava una gran quantitat de canvis, i es feien en plena discussió social i política sobre la idoneïtat o no de canviar els noms de les places d'Antoni Llonch i de l'Alcalde Marcet.

El consistori ha agrupat els textos en un llibre que s'ha distribuït entre les entitats membres de la Taula del Nomenclàtor i també es pot consultar a través d'Internet, a l'Arxiu Històric i a les biblioteques municipals. A la seva pàgina web el document està desglossat en les diferents ponències que hi va haver. En primer lloc hi ha les introduccions de Salvador Cardús, Montserrat Duch i Vicenç Villatoro i continua amb una sessió de l'historiador del Memorial Democràtic Oriol Dueñas.

Publicitat

Després de Dueñas va intervenir l'autor de l''Informe Machado', Josep Abad i Sentís, que va dir que la polèmica que s'havia generat era "falsa i interessada" perquè l'informe es basava en els mateixos criteris que el que es va fer el 1983 i va assegurar que aleshores no es va generar tanta polèmica. Abad i Sentís va participar juntament amb els historiadors Angelina Puig i VallsFrancesc Vilanova i Vila-Abadal.

Ache, Benaul i Serrano

La sessió que va tenir més interès aleshores va ser la que va comptar amb la participació dels historiadors sabadellencs Josep Ache, Josep Maria Benaul i Jordi Serrano. A la pàgina web de les jornades també s'hi recullen els exemples d'altres ciutats de Jesús M Romero BlascoRicard Vinyes Ribas i les conclusions de la tècnica de cultura de l'Ajuntament de Manresa Mercè Argemí.

S’acaben les Jornades Nomenclàtor amb una crida a obrir mires i a fer una mirada integral

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top