Ciutat

L’Ajuntament alerta que hi ha una mitjana de 12 desnonaments per setmana

Gabriel Fernández i Glòria Rubio, aquest dijous / D.S.

L’Ajuntament de Sabadell denuncia que cada setmana es produeixen, com a mínim, 12 desnonaments de mitjana, la majoria dels quals són casos de lloguer, i que la situació “s’està normalitzant”. En una compareixença conjunta a la sala de premsa del consistori, la regidora d’Habitatge, Glòria Rubio, ha posat sobre la taula que l’emergència habitacional se situa en termes “pitjors” que els del 2008, amb l’inici de la crisi, tot i que l’economia pugui haver millorat; mentre que el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernández, ha pronosticat que “s’està començat a gestar una nova crisi habitacional a Sabadell”.

Els dos edils del govern local reclamen a l’Estat que es posi a treballar en aquest aspecte, perquè denuncien que des dels ajuntaments estan al límit de la seva capacitat d’acció i no poden fer més del que fan per aturar-ho. Des de l’Ajuntament exigeixen mesures estructurals i no conjunturals a la problemàtica.

Rubio també denuncia que des de fa mig any, des del desembre passat, no hi ha interlocució amb les jutjats de Sabadell per poder preveure els desnonaments i buscar una alternativa als seus inquilins. Segons la màxima responsable local d’habitatge, si s’han trencat les converses és perquè una part no hi està interessada, i assegura que la resposta que ha obtingut el consistori a per què no hi pot haver aquesta interlocució és que el motiu es deu a “ordres des de dalt”.

Entre els mesos de gener i maig l’Ajuntament ha comptabilitzat 109 intents de desnonament d’habitatges de lloguer propietat de grans tenidors, 171 en els casos d’impagament per hipoteca i 117 pel que fa a ocupacions. D’aquests, però, s’han de descomptar els 31 que ha evitat el consistori pel que fa a lloguer i els 16 aturats pel que fa a casos d’ocupes. El consistori ha actualitzat aquest dijous les dades d’habitatges ocupats, que són 1.202 segons les seves dades.

Publicitat
Comentaris
To Top