Publicitat
Ciutat

Una quinzena de grafiters vesteixen de colors la ciutat

Un dels artistes grafiters acabant la seva obra / ÓSCAR ESPINOSA

Pintar de colors la ciutat de Sabadell és un dels objectius que es marca el Festival d’Art Urbà situat al Raval de Dins i el Raval de Fora de la ciutat. Més d’una quinzena d’artistes nacionals i internacionals han pogut deixar anar la seva imaginació creant autèntiques obres d’art en plena ciutat. Això sí, aquest cop, no es tracta d’un llenç en blanc sinó de superfícies urbanes com les persianes metàl·liques de garatges dels domicilis o els murs que tanquen les obres. La temàtica, com sempre, és lliure.

Cada veí o veïna dels Ravals aporta 30€ simbòlics a l’artista per pintar una part de la seva propietat, en aquest cas, les persianes dels garatges. D’aquesta forma, es paga el material que utilitzen els artistes i les hores de treball que hi dediquen. “I continua sent poc”, afegeix l’artista Werens, organitzador del festival. En aquest sentit, critica la precarització del treball dels artistes ja que, segons explica, els artistes fan un treball molt important per a la ciutat aportant-li color, cosa que els ciutadans que no posen en valor.

El festival porta 4 anys actiu i l’objectiu és que continui així fins que la ciutat “gaudeixi de més color”. “Encara queden moltes parets grises i lletges a Sabadell”, assegura Werens.

GRAFITS PER A UN MÓN MÉS SOSTENIBLE

Amone & Ketar són dos joves grafiters compromesos amb els canvis mediambientals que es pateix la Terra actualment. Parlen de combatre el canvi climàtic, el tràfic d’animals o visibilitzar les males pràctiques que es porten a terme a l’escorxador. Totes aquestes idees les reflecteix el moviment Free Animals on participen ells mateixos però, a més a més, els hi ha servit d’inspiració per a pintar la seva obra situada al Raval de Fora. “Volem conscienciar al món i transmetre-ho a través del grafit, una de les coses que més ens agrada”, declara Amone.

De fet, asseguren que el món del grafit així com de l’art urbà en general, és companyerisme per sobre de tot. “El grafit és una excusa per ajuntar-nos i gaudir junts”, assegura Ketar perquè el grafit “no és igual a vandalisme”.

Les obres dels artistes es troben distribuïdes entre els carrers dels Ravals sabadellencs aportant així un estil més original a la ciutat.

Publicitat
Comentaris
To Top