Publicitat
Ciutat

Els nervis i l’optimisme marquen el primer dia de selectivitat

Un grup d'alumnes durant la prova de català / Óscar Espinosa

Els passadissos de la Universitat Autònoma de Barcelona s’han omplert aquest dimecres de milers de joves que han començat les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). Els nervis abans d’entrar han estat la tònica general de la primera jornada. A les 8.30 h, el hall de la facultat de d’Economia i Empresa de Sabadell estava ple de gom a gom.

Enguany, la xifra d’estudiants de Sabadell que s’enfrontaran a les PAU és de 732, 59 més que l’any 2018, quan es van presentar uns 673. En el cas de la comarca són un total de 3.589, 103 alumnes més respecte a les dades de l’any passat quan la xifra va ser de 3.486.

La primera prova del dia ha estat la de Llengua castellana. Els alumnes han hagut d’enfrontar-se a les tres parts de l’examen: comprensió escrita, expressió escrita i reflexió lingüística. Quant als textos, tenien dues opcions: una era un fragment del conte “El disco” de Jorge Luis Borges i l’altre era un article de Lola Pons a El País. En general, l’alumnat ha sortit satisfet de l’examen i als passadissos de la universitat s’escoltaven comentaris valorant la prova com a molt fàcil.

“La veritat és que me l’esperava així. M’ha anat molt bé”, ha explicat el Pol, alumne de l’escola Indústrial. Ell s’ha preparat assistint a les classes de preparació i realitzant proves amb models d’altres anys. L’any vinent el seu objectiu és estudiar un doble grau de Dret i ADE, i ha arribat a la selectivitat amb una nota de 8,11 al batxillerat.

Publicitat

L’examen de català

Després d’un descans de prop d’una hora en què l’alumnat ha aprofitat per comentar l’examen de castellà i respirar una mica, els ha tocat encarar la segona prova del dia: l’examen de Llengua catalana. Aquesta tenia la mateixa estructura que l’anterior. En aquest cas, els alumnes podien escollir entre un fragment de la novel·la “Laia” de Salavador Espriu, o un fragment del text “Una nova amenaça plana sobre Europa: l’extinció de les abelles” de Javier Mesones.

“No era molt complicat, tot i que els textos tenien un vocabulari bastant ric”, ha explicat la Tábata, alumna del IES Vallès que l’any vinent vol estudiar Relacions Laborals. En el seu cas deia que venia bastant preparada gràcies a la bona feina del seu professor de català. Coincidia en la impressió sobre l’examen l’Alejandra Guerrero del IES les Termes, que ha assegurat que li havia anat “millor del que esperava”.

Dos dies més d’exàmens

Aquesta tarda els alumnes faran exàmens de matèries com Ciències de la Terra i medi ambient, Fonaments de les arts, matemàtiques aplicades a les Ciències Socials, i Literatura castellana. Demà continuaran amb Història i Llengua estrangera al matí, i Dibuix artístic, Llatí, Matemàtiques, Química i Història de l’art a la tarda.

Les PAU tancaran el divendres amb Geografia, Física, Economia de l’empresa, Electrotècnica i Història de la filosofia al matí, i Biologia, Cultura audiovisual, Grec, Literatura catalana, Disseny i Tecnologia industrial a la tarda.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top