Publicitat
Vallès

La Federació d’ADF del Vallès Occidental preveu una campanya d'incendis complicada

El president en funcions del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, amb representants de la Federació d'ADF del Vallès Occidental / D.S.

Aquesta setmana arribarà la primera onada de calor d’aquest estiu però també ho farà l’increment del risc d’incendis. Avui mateix, el mapa de risc d’incendis del Pla Alfa del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat situa en nivell 1 el risc al Vallès Occidental.

El 56% de la superfície total de la comarca és forestal, i per aquest motiu, des de la Federació d'Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) esperen una campanya complicada. “L’onada de calor assecarà tot el que queda de verd al bosc, i la veritat és que això ens preocupa”, ha explicat el president de la Federació d’ADF del Vallès Occidental, Joan Trenchs. Enguany hi ha “bastanta capacitat d’aigua” però la gran quantitat de zones boscoses i d’urbanitzacions compliquen la situació en cas que es produeixi un incendi.

Tant la Federació d’ADF com el Consell Comarcal han demanat prudència a la ciutadania, sobretot durant els pròxims dies. “Tenim molta gent que utilitza els espais forestals per activitats lúdiques i això afegeix un increment en el risc d’incendi dels pròxims dies. Per això demanem molta prudència”, ha assegurat Ignasi Giménez, alcalde de Castellar i president en funcions del Consell Comarcal.

Els recursos de l’ADF

 El Consell Comarcal i l’ADF signen cada any un conveni de col·laboració que té una aportació econòmica d’uns 6.000 euros en concepte de la feina realitzada en la prevenció activa i passiva dels incendis. Enguany, i fruït d’aquest conveni, l’ADF ha adquirit un vehicle que servirà a les tasques de coordinació d’intervenció. “Aquest vehicle ajudarà als coordinadors d’intervenció, sobretot quan un foc sigui important i necessitin coordinar recursos”, ha explicat Trenchs. Fins ara, per aquesta tasca s’utilitzaven els vehicles particulars amb els costos que això suposava.

Aquest s’incorpora a una flota que compta amb 23 vehicles lleugers amb capacitat per a 11.500 litres d’aigua, 7 vehicles pesats amb capacitat per 26.600 litres, i un vehicle amb funcions de punt de trànsit.

Pel que fa als recursos humans, la Federació d’ADF del Vallès Occidental compta amb 14 ADF actives que tenen 182 voluntaris en actiu, 14 caps operatius i 14 més suplents, 1 coordinador comarcal i 2 coordinadors d’intervenció. A tot això s’han de sumar les persones voluntàries que es troben a la reserva.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top