Oci i cultura

Mireia Gubianas presenta avui el llibre ‘Sketching Portugal’ a Cal Balsach

“Amb la pintura al guaix vaig poder captar la meravellosa llum de Portugal”, assegura la sabadellenca Mireia Gubianas. Actriu per professió i urban sketcher per vocació, Gubianas ha capturat els paisatges del país veí en 50 il·lustracions del natural, recollides en el llibre Sketching Portugal.

L’actriu i ‘urban sketcher’ Mireia Gubianas amb el seu quadern de viatge sobre Portugal / VICTÒRIA ROVIRA

L’obra suposa el testimoni viu del viatge de Gubianas per Portugal, i es presentarà avui -dijous 27 de juny- al bar El Velòdrom de Cal Balsach, a les 19.30 h. “Serà una xerrada entre l’actor i músic Enric López i jo per parlar de Portugal, l’art i els orígens del llibre”, explica l’autora.

Sis dibuixos originals estaran exposats al local fins al 26 de juliol, i a partir d’ara Sketching Portugal es podrà aconseguir per 20 euros a travès de l’Instagram de l’artista, @mireiasketches. “Vaig descobrir l’urban sketching fa tres anys, és una manera de combinar passions com conèixer gent, viatjar i dibuixar”, reflexiona Gubianas.

Un dels dibuixos originals de Mireia Gubianas al bar El Velòdrom / VICTÒRIA ROVIRA

Sketching Portugal va néixer al 9è Simposi Internacional d’Urban Sketchers, que va tenir lloc durant tres dies de l’estiu de 2018, a Porto. “Vaig aprofitar aquest esdeveniment per fer un viatge per tot Portugal”, apunta Gubianas, que ha finançat el llibre gràcies a una campanya de micromecenatge per Verkami.

Comentaris
To Top