Oci i cultura

Dani Nel·lo invocarà al Fresc Festival l’esperit dels saxofonistes salvatges

El saxofonista Dani Nel·lo, en una imatge promocional / CEDIDA

A les mans adequades, el saxòfon és un bram assilvestrat, un udol furiós, un crit brut de suor, fang i sexe. Aquest instrument era el protagonista d’intenses vetllades plenes de fum als anys 50, quan bèsties com Arnett Cobb, Noble Watts o Red Prysock feien la seva màgia, i aquest dilluns 8 de juliol prendrà a l’assalt l’amfiteatre dels Jardinets amb l’actuació al Fresc Festival del barceloní Dani Nel·lo i la seva banda.

Els músics portaran a Sabadell Los Saxofonistas Salvajes 2, la continuació del particular homenatge de Nel·lo als artistes que el van marcar. “Són una sèrie de mestres que a mitjans del segle passat es movien en la frontera entre el jazz, el rhytm and blues i el rock and roll i que entenien la música d’una manera molt visceral: jo els he batejat com els saxofonistes salvatges”, explica el barceloní, exmembre del grup Los Rebeldes.

“Quan vam fer el primer volum de Los saxofonistes salvajes teníem tots els números per no vendre ni una còpia: un disc instrumental, de versions de rythm and blues… era un projecte una mica suïcida!”, riu Nel·lo. L’acollida de públic i crítica, però, va ser bona, i el saxofonista va decidir seguir endavant, recuperant i passant pel seu filtre personal els himnes que han configurat la seva manera de viure la música.

Ara encara el concert a Sabadell com si fos l’últim. “Quan vaig a veure un concert, vull veure una cosa de veritat, vull que l’artista s’entregui durant el directe i no estigui pensant en el bolo de l’endemà”, assegura amb passió Nel·lo. L’artista assegura que cada vegada s’ha anat despullant de més formalismes a l’hora d’actuar, i que es mostra tal com és a dalt de l’escenari: amb força, amb energia i la passió d’un saxofonista salvatge.

Comentaris
To Top