Ciutat

Una tarda tranquil·la de curses de cotxes teledirigits

Una nena gaudint de les curses de cotxes teledirigits / LLUÍS FRANCO

La Creu de Barberà va començar la seva Festa Major una mica abans de l’habitual. El passat dijous el barri donava el tret de sortida a la seva festa grossa amb la presentació del llibre Plazas y parques de Sabadell, reivindicación vecinal a càrrec de l’autor Simón Saura i tancava la diada una sessió de cinema a la fresca.

A partir de divendres, la plaça de la Creu de Barberà s’ha convertit en l’escenari principal de multitud d’activitats com ara “expliquem un conte” o el “concurs tartaset. També hi va haver lloc per a un autèntic tast de vins i una botifarrada popular que va aplegar a gran part del barri. El plat fort va venir a mitjanit amb la música en directe i la sessió de ball.

Avui, els nens i nenes del barri han aconseguit combatre la calor sense deixar de gaudir i passar-ho d’allò més bé. Un petit concert amenitzava la festa de l’aigua i de l’escuma situada al bell mig de la plaça. Amb una màniga al més pur estil dels bombers, els animadors llençaven litres d’aigua als nens i nenes que es trobaven just sota l’escenari inpacients per refrescar-se. Això ha estat un preludi de la cursa de cotxes teledirigits.

L’Aleix, el jove organitzador de l’Associació de Veïns de la Creu de Barberà, explica que és una forma de realçar la presència dels infants durant la Festa Major ja que al programa predominen les activitats enfocades cap als adults. De mica en mica, s’animava la tarda i més nens s’apropaven per a participar en la cursa. L’any passat més de vint nens van participar en la cursa i esperen que enguany tornin a arribar a una xifra semblant.

Per torns, els concursants escollien un dels dos cotxes teledirigits amb el qual intentarien guanyar punts. El circuit situat a terra dibuixava corbes per on els cotxes acabaven sortint-se a causa de la velocitat. Mentrestant, altres concursants anaven practicant en un circuit paral·lel molt més petit per tal d’estar preparats pel petit campionat. Els premis, entrades gratuïtes pel cinema tot i que la diversió és realment el gran premi de la tarda.

/ LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top