EDITORIAL

Podem evitar-ho

L’any 2018 va tancar amb 122 víctimes d’atropellaments a Sabadell, una cada tres dies. La xifra suposa una reducció important respecte l’any anterior, però no es trasllada al balanç de ferits greus, que passa de 73 a 71 casos. Darrere cadascun d’aquests casos, hi ha una víctima que segurament patirà seqüel·les, en alguns casos per sempre. Són vides truncades i ara sabem que són majoritàriament dones i d’edat avançada, el que demostra que no hem dissenyat la ciutat sota una mentalitat 8-80: segura per un nen de vuit anys i per un avi de 80.

Cal que fem una reflexió profunda sobre la mobilitat a llarg termini i a curt deixar de pensar que aquests sinistres són fets aïllats realitzats per un conductor perillós. Tots podem ser víctimes i autors d’un atropellament, i en aquest últim dels casos ni tan sols cal haver-se drogat, begut més del compte o haver doblat la velocitat permesa. Enviar un WhatsApp al volant representen 20 segons sense aixecar la mirada, o el que és el mateix:  320 metres de distracció. Suficient per fer mal a algú. És una obligació recordar que quan conduïm, es condueix. I res més. Entre totes i tots, podem evitar-ho.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top