Ciutat

Josep Lluís Fernández no subscriu les protestes de l’ADENC per la tala d’arbres al passeig de la Revolució

Els arbres talats al passeig de la Revolució seran restituïts per altres espècies arbrades

Imatge del passeig de la Revolució després de la tala d'arbres / CEDIDA

El president de l‘Associació de Veïns de Covadonga, Josep Lluís Fernández, diu no entendre la queixa de  l’ADENC per la tala d’arbres del passeig de la Revolució. Fernández recorda que aquesta tala formava part del projecte de remodelació d’aquest espai, un projecte afegeix “que va estar en exposició pública força temps”.

Per la seva banda Joan Cuscó, president d’ADENC diu que les declaracions de l’entitat ecologista, responen a un requeriment d’un grup de veïns d’aquest passeig.

Josep Lluís Fernández, insisteix que la tala d’arbres “tot i que ens ha impactat, i fins i tot entristit”, estava pactada tant amb l’anterior consistori com amb l’actual i forma part del projecte integral de remodelació del passeig de la Revolució.
Fernández, diu que li estranya les crítiques de l’ADENC, sobretot perquè “les fan precisament ara, després que el projecte hagi estat a exposició pública durant molt de temps”.

Cuscó per contra argumenta que, un sector dels veïns, no estava altanto d’aquesta operació i afegeix que “a banda de talar els arbres malalts, hi ha hagut una tala indiscriminada d’arbres sans”, segons Cuscó, es tracta d’un criteri tècnic que no “es pot discutir” però amb el que “no estem d’acord”.

Abans de la tala d’arbres / CEDIDA

Els arbres tallats són pràcticament tots els pollancres, alguns xipresos i també pi blanc. Alguns d’aquests pins, segons Fernández”s’estaven vinclant perillosament des de les ventades de l’any passat”. En aquest sentit, alguns veïns ja feia temps havien demanat de suprimir-los per -segons ells- les molèsties que implicaven les erugues i la pinassa que obturava els canelons de les seves cases.

La setmana passada aquest històric passeig va ser notícia per la polèmica actuació realitzada en els bancs de pedra. Contràriament a l’acordat amb els veïns, els van encimentar en comptes de fer una rehabilitació que permetés una conservació respectuosa. Aquesta actuació  es va aturar, per ordre de l’Ajuntament, fins que hi hagi un nou replantejament pel que fa aquests elments històrics d’aquest indret.

Publicitat
Comentaris
To Top