Diners

Sabadell és capdavanter en el nombre d’intercanvis empresarials amb l’Erasmus

La Cambra de Comerç de Sabadell és sòcia del projecte Erasmus empresarial / Arxiu DS

La ciutat de Sabadell és capdavantera en els intercanvis empresarials del projecte Erasmus per a Joves Emprenedors finançat per la Unió Europea. Durant l’any 2019 s’han gestionat 17 estades tant per a persones emprenedores com d’empresaris sabadellencs que han acollit a un treballador de la UE a les seves oficines.

Funcionament

Sabadell forma part d’un consorci amb 10 socis europeus com Bèlgica, Regne Unit, Eslovènia, Alemanya i Lituània. El projecte permet als candidats col·laborar durant un període determinat d’uns mesos amb un empresari experimentat d’un altre país de la Unió Europea.

Els empresaris i els emprenedors novells tenen l’oportunitat de conèixer fórmules de gestió i mercats nous d’interès per a la persona emprenedora que hi fa l’estada a fi de poder aplicar aquests coneixements al seu propi negoci. D’altra banda, es poden acollir empresaris d’altres ciutats d’Europa.

El programa ofereix un ajut econòmic que es determinarà en funció de la durada de l’estada, entre un i sis mesos, amb fi de dividir-la en setmanes per si s’escau tornar al país de residència per motius de negoci.

Com inscriure’s

L’Ajuntament posa a disposició aquest mitjà a través per mitjà de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom. Gestiona la signatura de l’acord d’intercanvi que inclou les condicions i forma a la persona emprenedora abans de marxar. Les estades es poden sol·licitar ja fins al febrer de 2022.

Els requisits són tenir una idea de negoci, acreditar un pla d’empresa o, si ja té una empresa constituïda, tenir menys de tres anys d’experiència dirigint-la. L’edat no influeix, però si pot influir el domini d’una llengua estrangera per fer l’estada en un altre país.

Comentaris
To Top