Ciutat

El TSJC assegura que la consulta republicana ni està autoritzada ni prohibida

El TSJC assegura que la Junta Electoral "ni autoritza ni prohibeix" la votació i finalment l'Ajuntament cedirà material logístic

La portaveu de la Plataforma Consulta 6-O, Paola García, presenta la moció / Victòria Rovira

Davant el desconcert sobre la consulta republicana d'aquest diumenge, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha sortit al pas per assegurar que "no hi ha res ni autoritzat ni prohibit".

La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Sabadell va rebre una consulta d'un delegat seu preguntant-li sobre la cessió d'espais públics per una consulta. La comunicació, per tant, va ser entre membres d'una mateixa institució, no era vinculant, i "no es dirigeix a l'Ajuntament", explica el TSJC.

Per aquest motiu, el Tribunal assegura que la JEZ "no s'ha pronunciat respecte a la cessió d'espais, ha contestat una consulta d'un integrant de la pròpia junta". I insisteixen que "la Junta Electoral de Zona de Sabadell no s'ha dirigit a l'Ajuntament de Sabadell, ni aquest a la Junta Electoral de Zona. Per tant, no hi ha res ni autoritzat ni prohibit".

L'Ajuntament facilitarà el material

Vist el comunicat del TSJC, l'Ajuntament no té cap problema en cedir material a l'organització de la consulta perquè es pugui fer, cosa que fonts municipals expliquen que ja està en marxa perquè la votació es pugui celebrar amb normalitat.

Es manté la consulta sobre monarquia o república tot i que no tindrà el suport de l’Ajuntament

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top