Diners

Un grup de ‘networking’ amb una facturació d’1 milió d’euros a l’any

Tiago Henriques, durant la seva intervenció a l’Espai Cultura
Tiago Henriques, durant la seva intervenció a l’Espai Cultura / LLUÍS FRANCO

966.767 euros. Això és el que ha facturat el grup de networking de referències BNI VOS Premium Sabadell en l’últim any. Aquesta xifra és el resultat dels negocis que han fet entre ells els 32 membres d’aquesta organització, que dijous va celebrar el seu tercer aniversari a la ciutat. A l’acte, que va tenir lloc a l’Espai Cultura Fundació 1859, hi van assistir representants d’altres entitats econòmiques de la ciutat com la Xarxa Onion, Rotary Sabadell, Emprenedores Teixit Sabadell, Emprenedores de Sant Quirze i el Centre Metal·lúrgic.

Cada divendres a les 6.30 h els 32 membres de BNI VOS Premium Sabadell es reuneixen al Club Natació Sabadell. Durant 60 segons, cada un dels participants exposa quin és el servei que necessiten –personal, contactes o col·laboradors–. Aleshores, la resta tenen “el deute moral” de respondre a aquesta demanda. “Funciona com el boca-orella de tota la vida”, va explicar l’actual president del grup sabadellenc, Manuel Sánchez. Es tracta d’intercanviar referències d’acord amb la confiança i en la reputació que tenen tots els integrants de l’organització. “El membre de BNI ja no entra amb una porta freda perquè va recomanat i té més facilitat per treballar”, assenyala Sánchez. Això sí, en aquest sistema està prohibida la comissió i la facturació és directe al client.

L’organització ha facturat a Sabadell des de l’abril del 2016 –data de la seva creació– un total de 2.672.941 euros. “El creixement és exponencial”, va afirmar Gerard Ribot, l’expresident del BNI sabadellenc. El repte que s’ha fixat el grup és arribar als 50 membres. “Volem ser un referent a la ciutat, que tothom que vulgui fer créixer el seu negoci sàpiga que BNI et pot ajudar”, va afegir Sánchez. En tot cas, l’organització no vol convertir-se en lobby. “Està prohibit parlar de política, religió, futbol… només de negocis”, afirma el president.

L’accés a aquesta organització ha de ser a través de la invitació d’algun membre. L’aspirant pot anar a una reunió i, si es decideix a entrar, primer ha de tenir  el vistiplau d’un comitè de membres. Quan finalment s’integra en l’organització, la seva activitat professional queda bloquejada. És a dir, només pot haver-hi un membre d’una mateixa professió.

Present a 65 països

BNI VOS Premium està present a 65 països i hi ha 7.500 grups amb  220.000 membres. A Espanya, el projecte va començar el 2011  i ara ja genera 420 milions d’euros a l’any. “Cada grup té la seva pròpia identitat”, va assenyalar el director nacional de BNI España, Tiago Henriques, que va afegir:  “Els principis universals s’ajusten a la idiosincràsia local, tenim el caràcter local en un negoci que és global”.

Comentaris
To Top