Ciutat

La festa grossa dels castellers, en marxa

Fotografia d’arxiu de la diada del 2018 / Concepció Ventura

La colla castellera de Sabadell es troba a la recta final de la temporada, però entre les tres jornades que resten per als vallesos encara hi ha pendent la seva Diada, que es celebrarà demà diumenge. Avui, a la plaça Doctor Robert tindrà lloc l’actuació de Vigílies de Diada a les 18.00h, amb els Saballuts, Castellers de Berga, Castellers de Montcada i Castellers de Santpedor. Després d’aquesta primera jornada castellera, al local del Carrer dels Emprius s’oferirà sopar i música a càrrec de Pascual i els Desnatats, un clàssic dins els actes i celebracions castelleres del Vallès.

Una data assenyalada

Demà, 13 d’octubre, arriba la Diada dels Saballuts, que tindrà lloc a les 12.00h a la Plaça de Sant Roc amb Moixiganguers d’Igualada, Castellers de la Vila de Gràcia, Bordegassos de Vilanova i Castellers de Sabadell (els amfitrions de la diada). Està per determinar si a la Diada es podrà veure el 4d9f dels Saballuts que tant s’està fent treballar aquesta temporada, o la torre folrada que la colla va deixar en coronada la setmana passada a Les Corts.

Pel que fa als Bordegassos de Vilanova, després d’unes setmanes sense actuacions han aprofitat per renovar diversos pisos al tronc, i malgrat han descartat el 4d8, Marcel Meya, cap de colla dels grocs afirma que aniran a Sabadell amb la intenció de portar el 3d8 sense problemes, a més del 2d7 i el 5d7.

Publicitat

Els Moixiganguers d’Igualada aniran a Sabadell amb la tripleta que han mantingut al llarg del segon tram, però tot i haver fet una feina impecable el cap de colla dels de l’Anoia, Jordi Moreno creu que encara està per veure si han pogut “apretar” una mica més amb els castells de 9.

Oriol Constantí, el cap de colla dels Castellers de la Vila de Gràcia assegura el 3d8 i el 4d8 a l’actuació. “Si bé es cert que els últims mesos hi ha hagut diverses baixes de canalla”, comenta el membre de tècnica, “però estem acabant d’assajar el 7d8 si aconseguim ajustar la canalla, i sinó portarem el 7d7”.

Un cop acabada l’actuació de diumenge, les colles es traslladaran al local dels Castellers de Sabadell per a gaudir d’un dinar popular, actuacions per part de la colla i música en directe al llarg de tota la tarda.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top