Ciutat

Uns 800 alumnes inicien els cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística

El Casal Pere Quart, seu del CNL de Sabadell / WIKIMEDIA

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) arrenca aquest curs amb uns 800 alumnes inscrits a Sabadell, 14 més que l’any passat, la qual cosa ha permès obrir 28 grups presencials i quatre a distància. La majoria d’estudiants s’han apuntat als cursos inicials i bàsics de la llengua catalana. La xifra d’inscrits es manté estable des del 2015, quan hi va haver un augment a causa de l’última arribada migratòria.

Pel coordinador local de dinamització del consorci, Ramon Cases, l’objectiu és que augmenti l’ús de la llengua catalana, i això n’implica el coneixement i que cada vegada més gent aprengui el català, però subratlla que amb això no n’hi ha prou. “[L’aprenentatge] ha d’anar acompanyat de l’ús lingüístic: no n’hi ha prou aprenent una llengua si després no l’utilitzes”, explica Cases.

Augmentar la dinamització

Ramon Cases apunta que, segons l’Enquesta d’usos lingüístics del 2018 de la Generalitat, mai hi havia hagut tant coneixement de la llengua, però tampoc tan poca gent parlant-lo. La recepta per revertir aquesta situació implica la dinamització, segons Cases, “de seduir tota aquesta gent que té capacitat de parlar català perquè ho faci”.

El CNL celebrarà aquest dissabte 26 d’octubre l’acte d’inici dels cursos de català i del projecte de parelles lingüístiques. L’esdeveniment, titulat Les paraules al poder!, anirà a càrrec del grup de cançó improvisada Corrandes són corrandes i es farà a les 12 h al Casal Pere Quart.

Comentaris
To Top