Publicitat
EDITORIAL

La feina de salvaguardar el patrimoni

La incorporació de 38 vitralls de gran valor històric i artístic al fons del Museu d’Art de Sabadell no hauria estat possible sense la feina constant i sacrificada de Joan Serra Renom i els seus col·laboradors. I la seva tasca de restauració i conservació hauria tingut un futur incert sense l’aposta del museu i la seva directora –Engràcia Torrella– per les peces. I, per descomptat, sense el suport econòmic de l’Ajuntament de Sabadell, que va iniciar les negociacions durant el mandat anterior, i les ha ratificat en l’actual.

Publicitat

En definitiva, el reportatge que avui publiquem en exclusiva a les pàgines 4 i 5 demostra la necessitat de la col·laboració publicoprivada i la responsabilitat compartida de veïns i institucions envers el nostre patrimoni. De cap altra manera s’haurien salvat de la destrucció peces com les de la nova col·lecció. I de cap altra manera aquests objectes s’haurien assegurat la difusió, protecció i cura que obtindran un cop passin a mans de l’ens públic. Celebrem, doncs, la tasca de conservació que Serra Renom i L’Art del Vitrall han portat a terme; i valorem també l’aposta de l’administració per donar-hi suport i per salvaguardar les peces rescatades pel vitraller.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top