Publicitat
Vallès

Eurecat invertirà 1,5 milions d’euros en una planta pilot pionera a Europa

La Plastrònica és una tecnologia que combina materials plàstics i electrònica / EURECAT

Eurecat invertirà més d’un milió i mig d’euros en una planta pilot de Plastrònica situada a Cerdanyola del Vallès, la primera d’aquestes característiques a escala europea. La fundació utilitzarà aquesta tecnologia emergent, que uneix electrònica i materials plàstics, per investigar la fabricació de productes per als sectors de l’automoció, l’aeronàutica, l’electrònica de consum, l’àmbit mèdic i l’esportiu.

A més, es generaran fins a una desena de nous llocs de treball de molt alta qualificació. Comandaments tàctils per permetre una resposta interactiva, botoneria invisible i peces plàstiques amb sensors integrats. Aquestes són algunes de les aplicacions de la Plastrònica que, per exemple, podrien implementar-se a l’interior d’un automòbil o en interfícies per a electrodomèstics.

Publicitat

També és una tecnologia que permet fabricar peces amb contorns 3D, de forma més econòmica i més resistent a les condicions ambientals. Formada per la Generalitat, una vintena d’empreses i algunes universitats, Eurecat és una fundació amb l’objectiu d’hibridar tecnologia i coneixement. “Hem pogut crear un laboratori especialitzat que té molt potencial i que és pioner, sobretot a Espanya i al sud d’Europa. Treballem amb una tecnologia que està començant a desenvolupar-se”, resumeix Xavi Torra, president de la fundació.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top