Publicitat
EDITORIAL

Seguretat: dades vs percepció

La qüestió de la seguretat, des de la perspectiva de la gestió municipal, té molt més a veure amb les dades fredes que amb la percepció dels ciutadans. I segons les dades facilitades per la Policia Municipal de Sabadell en el passat Consell Local de Seguretat, que comparaven els fets delictius a la ciutat durant el primer semestre de l’any amb la resta de les ciutats més grans de 100.000 habitants de la província, a Sabadell les dades no són dolentes: en només 4 de 15 categories delictives estem per sobre del percentatge que ens correspondria en l’àmbit provincial; i en gran part de la resta de categories, Sabadell està molt per sota.

Publicitat

A més, tampoc hi ha grans variacions anuals, tret d’algun repunt en alguna categoria concreta, com ara el 60% d’augment de robatoris de vehicles: 85 contra 53, en els primers 6 mesos de l’any. Jesús Rodríguez, el regidor de Seguretat del govern de Marta Farrés, té clar que la millor política per part seva és acabar amb el clima de tensió intern a la policia local i augmentar la plantilla en 53 agents, fins als 275. En la percepció de la seguretat dels ciutadans, la cosa canvia: cap nombre de delictes superior a zero és prou bo.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top