Diners

La confiança empresarial baixa un 4,1% el darrer trimestre

Un home, treballant en una fàbrica de Sabadell / ÓSCAR ESPINOSA

La confiança dels empresaris de Sabadell ha baixat un 4,1% el tercer trimestre d’aquest any, segons els resultats de la darrera Enquesta de Confiança i Clima Empresarial de l’Ajuntament, el Banc Sabadell, la Cambra de Comerç, el Centre Metal·lúrgic i el Gremi de Fabricants, amb la col·laboració del CIESC.

Respecte als resultats d’ara fa un any, les dades se suavitzen lleugerament, i la confiança cau un 3,7% interanual. Els autors de l’informe apunten que “amb aquests resultats es confirmen les expectatives de l’enquesta anterior, en la qual alguns indicadors apuntaven a una desacceleració de les perspectives empresarials”.

Les dades d’aquesta enquesta, la novena, són les més baixes des que es va fer per primer cop ara fa dos anys, en el quart trimestre del 2017. Tot i això, gairebé un 60% de les respostes parlen d’estabilitat, i el 40% restant es reparteix de forma igualitària entre opinions positives i negatives. De cara a les expectatives del darrer trimestre d’aquest any, es preveu que els resultats siguin similars.

Per sectors, l’estudi apunta que la indústria, la construcció i els serveis mantenen comportaments positius, tot i que menors que els de l’enquesta anterior. El treball de camp de l’enquesta es va fer la tercera i quarta setmana del passat mes de setembre.

Comentaris
To Top