Publicitat
Ciutat

Mor el periodista sabadellenc Joan Cuscó als 97 anys

El sabadellenc Joan Cuscó Aymamí va morir ahir dijous a l'edat de 97 anys, a la residència Allegra, on va passar els darrers dies, de forma natural. Al llarg de la seva vida, Cuscó es va dedicar al món del tèxtil, n'era teòric, però la seva vocació era l'escriptura.

Joan Cuscó, en una imatge d'arxiu del novembre de 2018 / LLUÍS FRANCO

Va fundar la revista 'Quadern'Fundació dels Amics de les Arts i de les Lletres de Sabadell. També es va dedicar al periodisme, i força populars van ser a l'època les seves entrevistes al Diari de Sabadell. Amb el sobrenom de Xèspir, Cuscó també va elaborar una gran quantitat de vinyetes humorístiques, reflex del seu caràcter, i diàriament copiava les de La Vanguardia.

Publicitat

Els pares de Cuscó regentaven el Cafè - Teatre Paral·lel, al carrer de Roger de Flor (Gràcia). I com que a vegades necessitaven canalla per fer d’extra, feien pujar el Joan a l’escenari, vestit amb un barret de copa.

La cerimònia de comiat serà aquest dissabte, 23 de novembre, a les 11 h, a la parròquia de la Santíssima Trinitat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top