Oci i cultura

‘Puntes Rebels’, el calendari artístic i feminista pel 2020

Portada il·lustrada del calendari pel 2020 / CEDIDA

La Monda Lironda va presentar dijous a L’Estruch el seu tradicional calendari anual, amb la il·lustració i la foto artística com a eix.

L’edició de 2020 es diu Puntes Rebels, Històries personals de dones des d’una altra perspectiva i està centrat en valors feministes i solidaris  “per curar la invisibilització de gènere”, explica Laia Ramiro, una de les impulsores. Les il·lustracions de la portada són obra de Mireia Tattoo i el pròleg està escrit per la periodista sabadellenca Laura Rosel. Els mesos, en canvi, s’il·lustren amb fotografies de 12 dones que recreen altres tantes dones del passat, realitzades en un procés de creació col·lectiu d’unes 50 persones.  

“De fet”, afegeix Ramiro, “el calendari és una col·laboració amb el projecte Portadores: La feminització de la pobresa a la frontera sud, de l’Asociación Pro Derechos Humanos de Andalucía”. 

La Monda Lironda és el laboratori creatiu de la productora audiovisual Filigrana, la cooperativa sabadellenca formada per Judit Carcolse, Sergi Mestre, Guillem Mota i Laia Ramiro. I de Sabadell a la Península! Perquè el calendari, enguany, està disponible en català, castellà i euskera. 

El calendari es troba a la venda a Impaktes Visuals, Librerío de la Plata, Estripa’m, Floristeria Laia Claramunt, Floristeria Vuket, Abacus Sabadell i El Tallaret.

Comentaris
To Top