Ciutat

Uns 35.000 euros per fomentar el treball en xarxa a l’entorn educatiu

Ajuntament i Generalitat subvencionen diverses activitats educatives amb l’objectiu d’aconseguir més cohesió i èxit acadèmic

Imatge d'arxiu del pati de l'escola Miquel Martí i Pol de Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dilluns una nova aportació econòmica als Plans Educatius d’Entorn (PEE), impulsats conjuntament per la Generalitat de Catalunya i ajuntaments de tot el país per fomentar la integració en l’àmbit educatiu, el treball en xarxa i l’èxit acadèmic dels alumnes. L’addenda comporta una subvenció de la Generalitat per al curs 2019-2020 de 26.800 euros, i una aportació municipal superior als 8.000 euros. Més de 34.800 euros en total.

Els PEE faciliten l’acollida a alumnat i famílies nouvingudes amb traductors i programes especials, fa seguiment a adolescents en risc d’exclusió, finança sessions d’estudi assistit i reforç escolar, fomenta el treball comunitari i en xarxa entre escoles, pares i veïns; ofereix acompanyament acadèmic i d’integració professional, dóna ajudes per a extraescolars i vacances… En definitiva, els PEE donen una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives de joves i infants; però també a les seves famílies.

A Sabadell, actualment, funcionen sis PEE, que impliquen diversos centres educatius de la Zona Nord, Espronceda-Campoamor, Sant Oleguer-Les Termes, Can Puiggener, Torre-Romeu-La Serra, i Can Feu. En total, els PEE de Sabadell impliquen més d’una trentena de centres educatius, a més d’entitats de barri i departaments de l’Ajuntament i la Generalitat. Tots ells involucrats activament en l’atenció a la infància i l’adolescència de la ciutat. Especialment els més vulnerables.

Comentaris
To Top