Ciutat

Més dones i representació sabadellenca als caganers

Marc Alòs, fundador de Caganer.com / ÓSCAR ESPINOSA

Menys polítics i més empoderament femení. Aquesta és la gran novetat que trobarem aquest any entre els caganers a la Fira de Santa Llúcia, després d’una llarga època on els dirigents i mandataris han estat en primera línia. D’aquesta manera, estrelles com Rosalia o l’activista Greta Thunberg són la novetat, amb el permís de personatges icones de la cultura televisiva catalana com ho és Mr. Bean, el primer ministre britànic, Boris Johnson, o el caganer de la sèrie estrella de Netflix La Casa de Papel.

Aquestes són les estrelles que  l’empresa Caganer.com ha creat per aquest Nadal, i que brillen amb llum pròpia al costat d’altres novetats amb perfil femení com la superheroïna Wonder Woman o l’antiheroïna Harley Queen. “No ens centrem tant en els polítics, que entre tots potser ja detectem un cert cansament, i ens fixem en altres perfils que per una raó o una altra destaquen, sobretot entre el gènere femení”, explica Marc Alòs, fundador de l’empresa.

El Nadal arrenca de manera oficial a Sabadell

Els més menuts també hi trobaran referents, entre ells el Rei Lleó, les nines LOL o el Mic. “També hem creat una gàrgola de Notre Dame de París, en homenatge a l’edifici, que es va cremar a principis d’any”, explica Alòs, una figura que recorda la de la pel·lícula de Disney El Geperut de Notre Dame.

Pel que fa a Sabadell, també deixa empremta entre les figures que podrem trobar a les prestatgeries. Pel que fa a polítics, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i el portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, formen part del conjunt de caganers amb perfil saballut, als quals s’hi sumen el d’un jugador del Centre d’Esports o un pilar dels Castellers de la ciutat.

Marc Alòs, fundador de Caganer.com / ÓSCAR ESPINOSA

Comentaris
To Top