Diners

La irrupció dels ‘millennials’ i la Generació Z desafia la convivència a les empreses

Presentació de l'empresa MAM / LLUÍS FRANCO

Baby boomers, Generació X, millennials i Generació Z. Aquestes són les quatre generacions que conviuen actualment a les empreses. Gestionar aquest ecosistema laboral és complicat, ja que els hàbits d’aprenentatge, la comunicació, el lideratge, la forma de treballar i l’autoritat es veuen de forma diferent segons l’edat. Trobar les polítiques de Recursos Humans per fer-hi front va ser l’objectiu del JECPOINT 2019, que es va celebrar dijous a la tarda al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta amb el títol De la B a la Z – Convivència de les generacions a les empreses. La sessió va ser organitzada pel Club de Joves Empresaris (JEC) i el Centre Metal·lúrgic.

Les empreses s’han trobat amb una situació inèdita: costa retenir el talent perquè els millennials i els de la Generació Z (menys de 24 anys) es mouen per projectes que tingui l’empresa, volen un salari emocional, exigeixen formació i ho qüestionen tot. En canvi, són molt creatius i sempre estan pendents de les noves tecnologies. La irrupció d’aquest tipus de treballadors, però, no és ben entesa pels gerents i caps –baby boomers i Generació X–, ni pels tècnics que poden sentir-se agreujats per les diferents condicions laborals dels més joves de les companyies.

Pere Gómez, consultor en Recursos Humans de Tecnomatrix BCN, va proposar fer una segmentació. “Fer una política única i uniforme és complicat, s’ha de tractar de forma diferent cada col·lectiu”, va subratllar Gómez. En la mateixa línia, María José Pérez, de l’empresa Manipulados y Acabados Metálicos (MAM), va assenyalar que “s’ha de tenir una base comuna per a tothom però cal adaptar-se als treballadors”. En tot cas, a banda de sensibilitzar els més joves de l’empresa, també es necessita formar els directius. En aquest sentit, Carmen Mur, sòcia fundadora de Mur&Partners, va destacar que “s’ha de treballar el problema, perquè pot ser que un millennial sigui el cap d’un babyboomer”.

En aquest sentit, Marc González, responsable de Recursos Humans de Barcelona Supercomputing Center, va afirmar que s’ha d’apropar aquestes generacions “a través del mentoratge”. Sigui com sigui, és un desafiament per abordar a les empreses.

Publicitat
Comentaris
To Top