Castellar del Vallès

La castellarenca Teresa Font, nominada als Premis Goya

Quan va morir Pepe Salcedo, muntador de les últimes vint pel·lícules de Pedro Almodóvar, una gran responsabilitat va quedar a l'aire –d'ell, el director manxec ha reconegut que ho havia après tot sobre cinema–. La va agafar Teresa Font, i ha demostrat que no li anava gran. Si les escenes d'Antonio Banderas i Penèlope Cruz, a Dolor y gloria, queden perfectament trenades, el mèrit és de la castellarenca. Ella ha sabut dotar amb la força dels silencis el film.

La muntadora de cinema castellarenca Teresa Font / CEDIDA

Les virtuts tècniques i artístiques de la muntadora de cinema, que a la pel·lícula ha treballat braç a braç amb Almodóvar, li han valgut la nominació a un Premi Goya. Després de Mientras dure la guerra, dirigida per Alejandro Amenábar, Dolor y gloria és la pel·lícula amb més possibilitats de guanyar estatuetes. En total, ha obtingut 16 nominacions, entre les quals, millor pel·lícula, direcció, actors protagonistes i guió original.

Tot i la petjada invisible de l'ofici de muntador en el cinema, la feina de Teresa Font ja ha quedat reconeguda. Aquest mateix any, la castellarenca ha obtingut el Premi a una Trajectòria Professional al Festival de Cine por Mujeres.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top