Ciutat

L’ATM rectifica i anuncia una nova T-Familiar

El nou bitllet tindrà un cost de 19 euros (2 zones), serà multipersonal i permetrà fer vuit viatges en 30 dies

Una dona selecciona un bitllet per a famílies nombroses o monoparentals, a l'estació de Sabadell Plaça Major / VICTÒRIA ROVIRA

Era una de les principals crítiques al nou sistema tarifari anunciat per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM): els nous títols –unipersonals i pensats per als viatgers recurrents– penalitzaven les famílies. Aquest dijous, per sorpresa, l’ATM ha fet marxa enrere i ha anunciat la creació d’una T-Familiar. El nou bitllet tindrà un cost de 10 euros per a la zona 1 i 19 euros per a la zona 2, serà multipersonal i permetrà realitzar fins a 8 viatges en un màxim de 30 dies. A diferència de la resta de títols anunciats prèviament, la T-Familiar entrarà en servei a partir de l’1 de març, i no a partir de l’1 de gener del 2020.

La notícia l’ha anunciada el president de l’ATM i conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en sortir de la reunió del Consell d’Administració de l’ens. Calvet ha indicat que el nou títol està pensat “per a unitats familiars de quatre membres”, donat que a partir de cinc membres ja es passaria a bitllets de família nombrosa. Pel que fa a la validesa de 30 dies, el conseller ha explicat que s’ha estipulat així pensant en famílies “que baixin ocasionalment a Barcelona des de les zones dos o tres, o es desplacin per Barcelona” i per aquelles que siguin de menys de quatre membres, perquè tinguin “temps suficient per esgotar el nombre de viatges”.

La nova T-Familiar tindrà un cost nominal superior al de la nova T-Casual. El nou títol familiar de vuit viatges té un cost de 10 euros (1,25 euros per validació), mentre que la T-Casual –que substitueix la desapareguda T-10– tindrà un cost d’11,35 euros per deu viatges (1,13 euros per validació). Ambdós bitllets seguiran sent més cars nominalment que la T-10, que tenia un preu de 10,20 euros a la zona 1 i 20,10 a la zona 2. És a dir, entre 1,02 i 2,01 euros segons si es tractava d’una T-10 d’una o dues zones.

El Consell d’Administració de l’ATM també ha aprovat suprimir el cost d’emissió inicial de la T-16 (la targeta gratuïta per a menors de 16 anys) i ha anunciat que entre l’1 de gener i el 29 de febrer del 2020 es podrà seguir utilitzant la T-10 com a targeta de viatges de multipersonals.

Comentaris
To Top