Vallès

L'incendi de la nau industrial de Montornès es dona per apagat

Bombers a la zona de l'incendi que ha afectat una fàbrica de Montornès / ACN

Els bombers donen per apagat l'incendi que aquest dimecres ha cremat la nau industrial de l'empresa Ditecsa, a Montornès del Vallès. Els bombers el van donar per controlat a la tarda però han mantingut dues dotacions de Bombers a la zona per precaució durant tota la nit després del transvasament del material dels dipòsits.

Aquest dijous al matí, l'empresa ha de continuar les tasques de neteja del pati de la indústria per retirar les restes de cendra i combustible que puguin quedar després que el foc cremés el recinte. Els Bombers desconeixen l'extensió del foc, que ha cremat vuit dipòsits de 22.000 litres de dissolvent i dos més de 35.000 litres. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació.

El foc va començar aquest dimecres a primera hora i durant pràcticament dotze hores va requerir la intervenció dels Bombers. Protecció Civil va evacuar la zona i va recomanar el confinament de la població general, en un inici, i de la població vulnerable hores més tard, a Montornès, Montmeló, Vilanova del Vallès i Martorelles. A banda, el foc també va afectar el riu Besòs, ja que el producte inflamable va acabar a l'aigua.

La fumera va ser ben visible, sobretot a primera hora del matí de dimecres, des de Sabadell i bona part del Vallès.

Publicitat

Declarada l'emergència al Besòs

Per la seva banda, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha qualificat de ''molt alt'' l'impacte ecològic al riu Besòs de l'incendi de la nau. L'aigua de l'extinció del foc va arribar al riu i ha provocat la mort de nombrosos peixos, carpes, bagres i anguiles, una espècie que al Besòs està en perill d'extinció.

"Els efectes al riu han fet que s'hagi decretat l'emergència per intervenir d'immediat i retirar la biodiversistat afectada i controlar millor els danys, ha avançat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que aquest matí ha visitat les obres d'ampliació de la C-58 a Sant Quirze del Vallès. "El govern va fer una inspecció i va ampliar sancions, hem actuat correctament, i ara ve la fase d'aprofundir en inspeccions perquè no pot quedar impune cap tipus d'atemptat contra el medi ambient", ha afegit.

Tècnics de l'ACA, que ja van prendre mostres aquest dimecres, han tornat a agafar mostres del riu aquest dijous per comprovar a través de l'aigua i els sediments, l'efecte en les espècies i animals que s'hagin pogut veure afectats. Pel que fa al consum humà, es recomana no agafar aigua del riu, si bé a Sabadell no és té vincle directe en el consum d'aquest aqüífer.

Un gran incendi a Montornès genera una columna de fum visible des de Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top