Oci i cultura

Les peripècies de la Colla de Sabadell tornen al carrer de Sant Quirze

A la performance humorística del carrer de Sant Quirze no han faltat les barres pa / LLuís Franco

Els actes de la Colla de Sabadell no perden la capacitat de generar rebombori. Aquest dissabte al matí, Sabacirc i Òmnium Cultural havien citat a tothom, enigmàticament, a les 11.27 h al carrer de Sant Quirze per retre homenatge a la formació en el seu centenari. Sense avisar què tenien preparat, l’efecte sorpresa estava garantit. L’han ofert en forma de performance humorística, protagonitzada per pallassos. Evidentment, no hi han faltat les barres de pa.

Una de les peripècies de la Colla va ser anunciar el llançament d’un llibre de Francesc Trabal. I, de fet, van fer això: llançar-lo. Però des d’un balcó. Avui, des del mateix carrer on va tenir lloc l’anècdota, l’escena s’ha recreat davant la sorpresa de vianants. Des de dalt d’un pis, un dels pallassos de la companyia Sabacirc ha ofert la lectura d’Ases, de Pere Quart. Les paraules anaven acompanyades de petites actuacions teatrals a peu de carrer. De Trabal, també s’ha ofert un tast interpretatiu de L’home que es va perdre.

Un vàter ha acabat enmig del carrer. A sobre, un dels actors de la companyia llegint un poema d’Antonin Artaud, un autor que explorava el teatre de l’absurd. Aleshores, hi ha hagut referències als presos polítics. I, per acabar, una xocolatada per als vianants.

La performance ha fet participar els vianants del carrer de Sant Quirze / LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top