Esports

Bons pilots i bones persones

Les germanes Abant i alumnes de l'escola, a l'aniversari celebrat al Parc CAtalunya / LLUÍS FRANCO

La meitat de la vida de les germanes bessones Abant transcorre a sobre de dues rodes. O, més aviat, a sobre d’una i fent saltirons. El bike trial ha injectat felicitat a la Mireia i la Gemma, que acumulen 18 títols mundials i, entre competicions europees i nacionals, 80 guardons més. I elles han tornat el favor a aquest esport escampant-lo per la ciutat, ensenyant-lo a nens i nenes de Sabadell. L’escola que va fundar el seu pare, i que ara porten elles, ha celebrat quinze anys aquest cap de setmana i ho han celebrat omplint el Parc Catalunya de bicicletes.

“Com que elles van començar a fer els primers resultats destacats, vam proposar el projecte a l’Ajuntament. I així es va començar a construir aquest circuit, que anys enrere era únic”, explica Josep Abant, el pare de la Mireia i la Gemma.  Als inicis, la vida de l’escola es reduïa, únicament, a les classes de dissabtes al matí.

Un dels alumnes de l’escola, lluint l’equipació d’Abantwins / LLUÍS FRANCO

De mica en mica, a força d’esforç, va començar a créixer i, amb l’enllumenat de la zona, es van poder allargar les hores d’entrenament durant les tardes d’hivern i tardor. Les instal·lacions del circuit, aleshores, atreien pilots de bike trial d’Anglaterra, Austràlia, Eslovàquia i Polònia. Ara, però, necessitarien actualitzar-se per tornar a ser una referència, tal com ho van ser: “Des d’aleshores no han canviat. Crec que tocaria renovar el parc per reactivar-lo”, argumenta el Josep.

Pares, fins i tot

Actualment, l’escola, ara anomenada Abantwins, està formada per una cinquantena de nens i adolescents inseparables de les seves bicicletes, entre els quals hi ha campions de Catalunya, d’Espanya i podis europeus i mundials. Excepte els divendres, hi ha entrenaments cada tarda i s’organitzen competicions, a més de colònies, quedades i campus.

Però la febre pel bike trial no només els ha atrapat a ells. Molts pares, alguns dels quals havien practicat l’esport anys enrere i d’altres que no ho havien fet mai, han començat a entrenar, entusiasmats: “És un esport difícil, s’hi ha de dedicar hores, però quan assoleixes un nivell i comencen a sortir coses, et vénen ganes de passar-t’hi més estomna”, explica Mirea Abant. “S’hi enganxen i s’intenten superar. És fascinant”, afegeix la seva germana, la Gemma, qui ostenta el rècord mundial de pujar els 1055 esglaons de la Dragon Tower a Harbin (Xina) sense posar cap peu a terra.

El més important?

Tot i els trofeus esportius, nacionals i internacionals, que han aconseguit molts pilots que han passat per l’escola, les bessones prefereixen parlar d’un altre mèrit: “Som una petita família. Intentem ensenyar els valors de la companyonia, el respecte, la constància i la superació, sempre en un ambient saludable, de joc net”, ressalta la Gemma. “Hem format bons pilots”, reflexiona, abans de recalcar: “I bones persones”.

En 15 anys, l’escola ha format centenar de pilots, alguns dels quals han guanyat títols internacionals / LLUÍS FRANCO

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top