Esports

L'exercici no s'ha d'aturar

El coronavirus ha buidat les sales de 'fitnes' / CEDIDA (cns)

Una situació inèdita com la que estem vivint ens obliga a canviar els nostres hàbits diaris i això té una repercussió directa en el nostre organisme. Viure confinats dificulta (i molt) poder fer exercici, però és ara quan agafa més importància dedicar, un temps, si és possible diari, a la pràctica esportiva per diversos motius, entre altres, per trencar la monotonia i exercitar músculs i articulacions, una bona manera per evitar carregar zones del cos i futures lesions. I algú podria dir: “Jo? Fa anys que no faig esport!”. Segons Cesc Jové, coordinador de l’àrea fitnes i activitats dirigides del Club Natació Sabadell, “ens hem de distreure perquè passem moltes hores fent el mateix. I una bona manera de fer-ho és fent esport. Així ens mantenim en forma tant físicament com mentalment”, assegura.

En l’aspecte físic, Jové comenta que “les articulacions no s’atrofien si mantenim una musculatura activa que repercuteix en el sistema circulatori i cardiorespiratori”. D’altra banda, en la part mental, és un aspecte clau per fer més amè l’escenari en el qual ens trobem: “Les persones tenim pics d’emocions que poden ser, per exemple, d’alegria, tristesa o temor. Per evitar disminuir aquesta inestabilitat, que en aquests dies es pot accentuar, també és cabdal exercitar-nos, igual o més important que la part física”, afirma amb rotunditat.

Cada casa és un món. Per aquest motiu, és molt complicat poder-se adaptar a les necessitats de cada família, sigui per espai i/o integrants que hi conviuen. Per als més petits, el coordinador del CN Sabadell explica que “poder compaginar els jocs de taula amb jocs dinàmics i de mobilitat seria perfecte. Jocs com fet i amagar o pujar i baixar escales és una bona opció. El suport musical també és una manera de generar moviment entre els més petits. És important l’activitat en totes les edats en la mesura del possible tenint present les limitacions de cada habitatge”.

Publicitat

Canviar l’alimentació

Una altra conseqüència del confinament és l’augment de pes. Per evitar-ho, o si més no, reduir-ne l’impacte, Jové recomana canviar, sempre que es pugui, l’alimentació: “Quan estàs tancat tens més angoixa i tendeixes més a menjar però per anar bé s’hauria de reduir la quantitat del menjar si disminueixes l’activitat física, com a tothom li està passant. Dir-ho és molt fàcil, però aconseguir-ho és una altra cosa així que recomano substituir els aliments calòrics i els sucres per verdures o fibra”.

Exercicis

Des de l’entitat nedadora, al llarg d’aquesta setmana es facilitaran exercicis per mantenir la forma física d’una manera senzilla i sense la necessitat de disposar de material específic. Aquest dimarts, primera sessió –il·lustració–.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top