Publicitat
Ciutat

Els serveis funeraris, preparats davant un possible augment de defuncions

Sense vetlles ni cerimònies, però amb espai garantit per als difunts. El servei funerari de Sabadell, operat per Torra SA, no tem el possible augment de la demanda davant la crisi sanitària de la Covid-19 i asseguren que disposen de diferents espais per dipositar els difunts abans de ser inhumats o incinerats. “Tenim deu càmeres de refrigeració i tres de congelació”, explica el director gerent de la funerària, Xavier Pons Torra. 

A banda, també es disposa de les deu sales de vetlla habituals que durant aquests dies estan inutilitzades. En total, 23 espais. Si es produís un repunt més alt en la demanda, els serveis funeraris preveuen habilitar l’antiga sala d’autòpsies, “que també està refrigerada”.

DIRECTE: Coronavirus a Sabadell

En cas que el nombre de difunts desbordés la capacitat d’aquestes instal·lacions, Torra SA ja ha sol·licitat a l’Ajuntament de Sabadell habilitar l’antic dipòsit funerari de Sabadell. Tot i això, “es tracta d’un supòsit, no hi ha cap previsió que això passi”, matisa Pons.

El Tanatori de Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

L’empresa de serveis funeraris ha decidit extremar al màxim les mesures de seguretat i, “seguint les directrius de les autoritats sanitàries i l’Ajuntament”, el diumenge passat van suspendre les vetlles i cerimònies. De la mateixa manera, el cementiri municipal romandrà tancat i només obrirà les seves portes per celebrar enterraments.

Publicitat

Difunts amb Covid-19

Les mesures de protecció també s’han incrementat durant les operacions de trasllat i tractament dels finats amb Covid-19. “Quan mor una persona per aquest virus, els nostres serveis es desplacen a l’hospital Parc Taulí i directament dipositem el cos al taüt”, explica el director gerent. 

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

La funerària ha habilitat dues furgonetes per traslladar exclusivament els difunts per coronavirus i disposa de moltes mesures de seguretat: a banda de l’ús de mascaretes, guants i bosses per cobrir el cos del difunt, el personal també va equipat amb vestits coberts sencers d’un sol ús. De moment, segons dades oficials que es van fer públiques ahir, el coronavirus a Sabadell s’ha saldat amb 74 morts.

La Funerària Torra SA està donant hores d’incineració a partir de divendres. Mentrestant, el tanatori continua obert per a les famílies.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top