SANT QUIRZE

Sant Quirze Té Vida ha repartit més de 2.000 pantalles de protecció facial

Dentistes utilitzen les pantalles repartides per Sant Quirze Té Vida / CEDIDA

Els dependents de peixateries, supermercats, estancs, farmàcies i xarcuteries, entre molts altres establiments del municipi, van privilegiadament equipats des de fa setmanes amb pantalles de protecció facial. I ara en començaran a utilitzar, sobretot, les perruqueries. És gràcies a l’associació Sant Quirze Té Vida, que n’ha repartit, en total, més de 2.100. Ho ha fet entre negocis, residències de la comarca i serveis públics, com la policia, els bombers o ajuntament, a més d’unes 700 a diferents centres sanitaris. N’han requerit l’Hospital General de Catalunya, el Parc Taulí, l’Hospital d’Igualada i l’Hospital Dos de Maig.

“A l’empresa no ens arribava material per fabricar ni fer les nostres feines des del 17 de març, i no podíem treballar, així que vam estar pensant com podíem ajudar”, explica César Morales, de Cerrajeria, Madera y Aluminio SL. Com que ell també és membre de Sant Quirze Té Vida, es va proposar que els diners que l’associació sense ànim de lucre recapta anualment per destinar a entitats i causes socials i culturals del municipi es poguessin invertir per combatre la Covid-19. Així és com es van començar a fabricar centenars de pantalles facials protectores. “Què va passar? Que ens en van començar a demanar més i més”, afegeix.

Sanitaris del Parc Taulí amb les pantalles facials protectores / CEDIDA

Era la primera vegada que Morales feia pantalles facials protectores, probablement per això ha arribat a trobar el prototip òptim després de fer-ne 10 versions, cadascuna de les quals millorant l’anterior. El resultat, al final, ha estat tan reeixit que els comerços del municipi prefereixen aquestes pantalles facials abans que no pas les que reparteix Protecció Civil. Ara, a més, n’ha començat a produir de l’Iron Man, el Capità Amèrica o l’Spiderman, per a la sortida al carrer dels nens. “Fa 20 anys que treballo en aquesta empresa, a Sant Quirze, i què millor que repartir-ne aquí? Cadascú ha aportat el que ha pogut, sense voler fer negoci”, considera.

Pantalles de protecció facial per a nens / CEDIDA

Per comprar material, la despesa de Sant Quirze Té Vida va estar al voltant dels 6.000 euros. La demanda ha estat tan elevada, però, que han fet una crida a la col·laboració ciutadana per aconseguir recaptar diners i fabricar-ne més.

Polseres solidàries

La jove Carla Domènech va fer d’enllaç entre Sant Quirze Té Vida i l’empresa de moda sostenible del municipi, Change Drivers, de la dissenyadora Cristina Soriano, per recaptar diners per destinar a les pantalles protectores facials.

Domènech, de 22 anys, ha ajudat a crear una línia de polseres sostenibles per destinar-ne la meitat del preu a l’associació. Estan fetes amb cuir de pell de salmó, recuperat de residus de la indústria alimentària, la qual cosa les fa úniques a Espanya. En una setmana ja se n’han venut més d’una trentena. “Donava moltes voltes a la situació, que m’havia provocat molta angoixa, per veure com podia ajudar. Però era conscient que no tenia material ni màquina de cosir. Rumiant-hi molt vaig arribar a la conclusió que podíem fer les polseres”, explica Soriano, dissenyadora de moda.

“Tenim les ganes i un objectiu en comú”, sintetitza Quim Badia, vicepresident de Sant Quirze Té Vida, una associació amb 12 anys d’història formada per una quinzena de persones. Sobre la col·laboració que s’ha establert, en treu una reflexió: “Encara es pot creure en les persones. En aquest país, el millor que tenim és la solidaritat. Per mi té molt valor que algú que no et coneix estigui disposat a donar el seu temps”.

Carla Domènech fent una de les polseres solidàries/ CEDIDA

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top