Ciutat

El D.S. amb el comerç: Arriba la febre ciclista

El 14 de març va marcar un abans i un després. També pel que fa a les tendències. La llera del riu Ripoll s’omplia de nous aficionats al ciclisme. També de vells ciclistes que han tret la pols de la bicicleta i l’han hagut de reparar per tornar a rodar. I, naturalment, les botigues especialitzades van de bòlit atenent un nou pic de la demanda.

Antoni Solé, Cicles Jové: “Estem vivint l’efecte ‘paper higiènic’”

Fa quinze dies que van desbordats. “Estem vivint l’efecte paper higiènic”, bromeja Antoni Solé. Les vendes ja superen amb escreix les campanyes de Nadal. I ho atribueix a diversos factors: gimnasos a mig gas, grans superfícies tancades i l’efecte transport.

“Rebem una nova onada d’aficionats que busquen bicicletes de primer preu”, diu. Però també hi ha qui busca una alternativa al transport públic. “El confinament ha marcat un abans i un després”, aposta.

/ Victòria Rovira

Carles Berenguer, Cicles Berenguer: “Quan hi ha una crisi, el nostre sector creix”

“És una bogeria el que estem vivint aquests dies”, explica el propietari de Cicles Berenguer. Les vendes han crescut molt, “moltíssim”, assegura. És un escenari al qual ja estan acostumats. Tant és així, que “cada cop que hi ha una crisi, el sector creix”.

I, ara, entre ERTOs i el teletreball, hi ha més marge per a l’esport. Davant del nou auge de demanda, Berenguer recomana als seus clients que demanin assessorament segons l’ús que vulguin donar a la bici. 

/ V.R.

Óscar García, Biking Point Sabadell: “La BTT de primer preu està triomfant”

A la ciutat, la demanda de BTT “està triomfant”, explica Óscar García, responsable de Biking Point Sabadell. Sobretot, la de primer preu, d’entre 400 i 600 euros, malgrat que ara comença l’època de la bicicleta de carretera. També les elèctriques tenen la seva clientela.

Això respon, segons García, a un increment d’aficionats que busquen qualitat-preu. I recomana prestar atenció a la transmissió i el fre, i no deixar-se impressionar per la mida de la roda. 

/ Victòria Rovira

Antonio Trujillo, Ciclos Trujillo: “Hem atès nous aficionats a la bicicleta”

Les vendes i reparacions de bicicletes han viscut un augment molt similar. I, sobretot, un pic en la demanda de les bicicletes bàsiques per iniciar-se en el món ciclista. “És un creixement del 60% de vendes”, calcula el propietari de Ciclos Trujillo.

Aquest repunt s’està fent notar en l’estoc que hi ha. “Megamo és una de les marques més sol·licitades”, diu Trujillo. Però sense descuidar la gran demanda de cascs –Spiuk– i sabates de ciclisme.

/ Victòria Rovira

Com escollir la teva bici?

Què vull?
Els experts t’aconsellaran segons l’ús que en vulguis fer. Si vols passejar pel riu, no et compraràs la mateixa bicicleta que si et vols endinsar en ports de muntanya. 

Què és el més important de la BTT?
Cal prestar atenció a la mida de la roda, la transmissió que necessites, la suspensió que millor s’adapta a tu i encertar la teva talla.

I de la bicicleta de carretera? És important determinar en quina modalitat sortiràs: bici de carretera escaladora, gran fons, aero o contrarellotge. Consulta-ho a la teva botiga.

Com escollir el material? N’hi ha de dos tipus: alumini i carboni. El carboni sol ser més lleuger, però davant d’una caiguda, és un material més fràgil. Cal escollir segons l’ús que li donem.

I si vull una elèctrica?
Caldrà que valoris el motor  de la bicicleta i també l’autonomia de la bateria (no et quedis tirat enmig una pujada, que pesen més que una BTT!).

bicicletes / VR

/ Victòria Rovira

Comentaris
To Top