Publicitat
Oci i cultura

Art per expressar què hem après de la crisi

Sense dubte, la crisi del coronavirus i la consegüent reclusió a casa ha estat una font d’inspiració, creu Werens: “Hi ha molt a dir sobre com ens vigilen i com ens controlen”. I afegeix: “Fan el que volen amb nosaltres, agitant una mica la por”.

Però el grafit no només s’expressa com a crit d’alerta davant el “control social”, sinó també davant l’emergència climàtica. “La part ecològica del confinament ha estat molt interessant. No s’ha fet res en tots aquests anys alertant de la crisi, però quan ens ha afectat directament, hem deixat d’agafar avions i hem aparcat el cotxe super ràpidament”, explica.

Però no és or tot el que enlluerna. Vet aquí el seu vaticini: “En dues setmanes contaminarem tot el que no hem fet en aquest confinament”. Això és, en part, el que vol expressar mitjançant el seu art. Malgrat un cert pessimisme, ja que –a parer seu– no hem après res d’aquesta crisi sanitària global que vivim. Però cal que passin els dies i tenir més perspectiva.

Tot i així, Werens encara no ha pogut expressar aquest malestar en la seva forma habitual: el mural a la paret. I és que, com gran part de la societat, ha estat a casa aquest temps. “I els creadors necessitem estar a l’aire lliure”, contraposa.

Cartell dissenyat per a la 55a Escola d’Estiu de Rosa Sensat /Werens

Ara bé, no ha estat quiet. En comptes de pintar al carrer amb esprai, ha dibuixat sobre el paper a casa. Com ara el cartell de la 55a Escola d’Estiu de Rosa Sensat, la prestigiosa entitat de renovació pedagògica catalana. “Hi estan ficats molts professors catalans i tenen una línia pedagògica molt potent”, creu Werens, tot alabant “la llavor” que sembren en la canalla. També ha dedicat el confinament a renovar la seva pàgina web, que feia tres anys que no actualitzava. Si entreu a werens.com, trobareu curiositats, com ara les ciutats del món on ha pintat murs, com ara Marràqueix, Venècia, Berlín, Bombai, Nova York, Londres, Lisboa, etc.

També hi ha una galeria de murals realitzats els darrers anys a Sabadell, entre els quals hi ha el caganer del carrer de la Borriana, el pallasso de Ca L’Estruch, l’homenatge a Pere Quart (que es va malmetre amb un incendi fortuït), el mural de l’Escola Catalunya, i les sabates (Carry On) de la plaça de l’Àngel.

La web inclou un apartat per comprar la seva obra, així com uns vídeos que mostren el making of d’alguns dels seus murals i performances. També ha renovat la pàgina web de la botiga i galeria Impaktes Visuals (impaktesvisuals.com), que per cert, va obrir la persiana des de la reobertura de comerços de la fase 0,5.

Publicitat
Comentaris
To Top