Diners

Josep Oliu afirma que la recuperació econòmica serà “més ràpida i generalitzada”

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, en una imatge d’arxiu a la ciutat / LLUÍS FRANCO

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, sosté que la recuperació econòmica serà més ràpida del que s’esperava en un primer moment i ha augurat que, a més, serà generalitzada excepte en alguns sectors d’activitat. En una entrevista que va publicar diumenge passat La Vanguardia, Oliu es mostra convençut que “estem ja al començament de la recuperació, que serà ràpida i generalitzada excepte en sectors concrets”, després d’assenyalar que “aquesta crisi no té res a veure amb unes altres que hàgim viscut”.

Segons l’opinió del president de l’entitat financera sabadellenca, enguany serà “dur” perquè la caiguda de la demanda per l’impacte de la Covid-19 es traduirà en una baixada del PIB, però descarta que es doni “el pitjor dels escenaris”.

En aquest sentit, ha afegit que “si el mes de juliol s’obre tot el que és turisme, fa pensar que l’activitat econòmica anirà millor”, ha subratllat, i ha afegit que “cada dia que passa sembla que la recuperació serà més ràpida de l’esperat”.

Pel que fa a la banca, tot i la seva solvència i alta liquiditat, Oliu preveu que continuarà pressionada per la seva baixa rendibilitat, cosa que mantindrà molt pressionades les cotitzacions de les seves accions. “Els tipus baixos duraran. Per això el sector ha de reduir costos”, ha subratllat.

Així mateix, ha valorat molt positivament la implantació del teletreball durant aquest temps de confinament. En tot cas, ha anunciat que 1.500 empleats es van incorporar ahir al seu lloc de feina a l’oficina.

L’ingrés mínim vital

Sobre l’ingrés mínim vital, el president del Banc Sabadell assenyala que existeix “el perill” que “es desincentivi la cerca d’ocupació”, encara que admet que aquesta mesura “serveix per mitigar una situació social complicada”. “Les coses no són blanques ni negres. Dependrà de com s’apliqui”, assegura.

Comentaris
To Top