Publicitat
PATRIMONI DE SABADELL

L’hora blava al Racó del Campanar

La fotografia té un punt d’oportunitat, explica el fotògraf aficionat sabadellenc Agustí Peruga. El dia que va fer aquesta imatge no portava la càmera a sobre, però sí el mòbil, i tenia clar que era el millor moment per fer la foto. Peruga considera que Sant Fèlix és un molt bon lloc per fer-hi fotografies perquè “enfocant cap al nord surt una hora blava molt xula”. Aquest concepte, hora blava, fa referència a la llum del capvespre, variable en funció de l’època de l’any. Es produeix en aquell moment “just quan el cel es fa negre; poses la càmera i el veuràs blau. Dura 10 minuts”. La llum, explica, no és igual mirant cap a totes les direccions i, més que un efecte de les càmeres, creu que és un defecte de l’ull humà. De la imatge, el seu autor també destaca que hi ha diferents tonalitats de llum perquè no tots els focus tenen la mateixa intensitat i color.

El Racó del Campanar / AGUSTÍ PERUGA

Els arbres i els núvols, afegeix, també realcen la composició. “És una fotografia tramposa perquè ho tenia tot a favor perquè sortís mitjanament bé: l’hora, el cel, la llum, etc.”, reconeix Peruga. La fotografia està lleugerament editada per pronunciar la tonalitat dels colors amb una tècnica anomenada HDR. Tot i així, l’autor remarca que a les seves fotografies “mai hi poso o hi trec res”. El Racó del Campanar és un espai de molts records per als sabadellencs. Adjunt al Passeig, molts l’han fet servir com a punt de trobada i esbarjo. Agustí Peruga recorda quan encara “havia anat a seure sota les escales de la creu dels caiguts”, ja que “durant molts anys, mentre hi havia escales, la gent hi anava a petar la xerrada”. I d’allà a la Lionesa o al bar Musical, que estava al Passeig i tenia terrassa a l’espai central.

Publicitat
Comentaris
To Top