Publicitat
SANT QUIRZE

L’Ajuntament porta a judici tres persones per arrencar símbols independentistes

Tres individus, l’11 de setembre del 2019, van fer desaparèixer una estelada i una pancarta independentista de l’estació de Sant Quirze. Moments després, quan un cotxe patrulla de la policia local va interceptar-los, van reconèixer ser els responsables de retirar els símbols. Els van aixecar una acta pels danys causats i van requisar-los els estris utilitzats.

Però l’assumpte no va quedar aquí. Aquestes tres persones van ser imputades per delictes de furts. L’Ajuntament del Sant Quirze ha portat als jutjats de Sabadell els fets, els quals l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha catalogat d’“atac feixista”.

El consistori considera que és un acte de compromís “amb la defensa del dret a la llibertat d’expressió i a l’autodeterminació del poble català”. “Per aquest motiu, denunciarem qualsevol atac feixista contra qualsevol persona, institució o lluita col·lectiva”, argumenta Oliveras. Aquest dijous, la segona tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament, Laura Flos, va declarar als jutjats de Sabadell sobre els fets ocorreguts, com a representant institucional.

Ajuntament de Sant Quirze / CEDIDA

És la segona denúncia que interposa l’Ajuntament per un fet com aquest. Mesos després, aquest darrer 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, algú va arrencar i tallar amb cúter una pancarta de la façana de l’edifici consistorial. S’hi podia llegir Prou justícia patriarcal.

No és la primera vegada que, a Sant Quirze, les banderes generen una controvèrsia que desemboca en denúncies. El 2015, l’Ajuntament va retirar l’europea i l’espanyola de la façana de l’edifici. Com a resposta, i sense requeriment previ, la delegada del govern de l’Estat a Catalunya, Llanos de Luna, va interposar un contenciós al consistori.

Publicitat
Comentaris
To Top