Ciutat

Solvia tapia la sucursal ocupada del barri de Gràcia

L'antiga sucursal ocupada, al barri de Gràcia / V.Rovira

Solvia, llogater del local, ha començat a tapiar l'antiga sucursal bancària ocupada de la carretera de Barcelona número 292, al barri de Gràcia. D'aquesta manera, es posaria fi a les desenes de denúncies que la comunitat ha interposat contra els dos individus que haurien protagonitzat amenaces, agressions i talls de subministrament. "Solvia ha instal·lat plaques metàl·liques i una alarma", avança Gemma Canalís, propietària del local.

L'ocupació es va produir a principis d'any i, en els últims tres mesos, han estat detinguts una vintena de vegades, confirmen fonts policials. Ara, amb la seva expulsió i a l'espera de judici el proper dimarts, el veïnat i comerciants poden viure més tranquils. Tot i així, no abaixen la guàrdia: "El Jutjat de Guàrdia ens va denegar l'ordre d'allunyament cautelar", explica Joan Ginés, president de la comunitat de veïns.

/ CEDIDA

Una vintena de detencions

"Estem pendents que Solvia tapiï la resta de vidres. Després del judici, la propietat haurà de buidar i higienitzar el local, que és un niu de brutícia", expressa Maria Rosa Mota, veïna del barri. Dimarts se celebrarà un judici per agressions i amenaces amb arma blanca. Canalís assegura que ha quedat menjar i brutícia dins el local i alerta que cal netejar-ho de forma imminent. Però les claus continuen en mans de la Policia Municipal i Solvia.

Publicitat

Fonts policials confirmen que els ocupes, que ja han protagonitzat una vintena de detencions en els últims tres mesos, són els mateixos que es van instal·lar a un local del barri de Sol i Padrís i que van provocar el rebuig de tot el veïnat. Un cop se’ls va fer fora del local, ubicat al carrer de Sol i Padrís, fa vuit mesos s’haurien instal·lat a una antiga sucursal bancària de la carretera de Barcelona. "Quan em van alertar que havien ocupat el meu local, vaig interposar una denúncia a Mossos d'Esquadra. Però no van fer res", critica la propietat. De fet, assegura que l'administració no ha mogut fitxa fins que el veïnat s'ha mobilitzat.

Diumenge passat, la policia va detenir un dels individus després que agredís un veí i l'endemà dilluns, el segon ocupa pel mateix motiu, però al dia següent passaven a disposició judicial i quedaven en llibertat. Dimarts, la parella va intentar tornar a ocupar el local, però la Policia Municipal els va convèncer perquè retiressin les seves pertinences i abandonessin el local. Van passar la nit a una pensió de Sabadell i ara es troben en mans de serveis socials.

VÍDEO: Tallen la carretera de Barcelona en contra d’una ocupació d’una sucursal

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top