Oci i cultura

Això no és un fuet (a Sabadell)

‘Quiz’ sobre aquelles paraules que només (o gairebé) fem servir a la ciutat. Quantes n’encertareu?

Us proposem aquest ‘quiz’ sobre els sabadellenquismes. Es tracta d’aquelles paraules que només (o gairebé) fem servir a Sabadell. Mots nascuts en aquesta ciutat de xemeneies, expressions pròpies, localismes… Un diccionari propi que abunda en la diversitat lingüística de la llengua catalana. Per això, us proposem aquest petit repte: nosaltres us oferim la definició del terme i vosaltres heu d’endevinar a quin sabadellenquisme es refereix (o de la comarca). Algunes definicions estan incloses al llibret Ciutat de paraules, de l’escriptor David Vila i Ros. Altres provenen del filòleg Cesc Prat, mentre que altres han estat recollides aquí i allà. N’hi ha 25!

Comentaris
To Top