Publicitat
Ciutat

Les avingudes Matadepera i Concòrdia es reobriran al trànsit els dissabtes

L'avinguda Matadepera, al nord de la ciutat / VICTÒRIA ROVIRA

Les avingudes de Matadepera i Concòrdia es reobriran al trànsit i al transport públic els dissabtes a partir d’aquest proper dissabte, 10 d’octubre. L’Ajuntament pren la decisió després de valorar les peticions dels comerciants de la zona, entre ells des de l’associació Ca n’Oriac Comerç, que al·legaven que havien tingut caigudes en la facturació. La reobertura, però, està en període de prova. L’Ajuntament haurà d’avaluar en les properes setmanes la continuïtat d’aquesta reobertura parcial.

La intenció del consistori és comprovar si, tal i com sosté el sector comercial de la zona nord, la limitació de trànsit de vehicles està dificultant l’activitat comercial i especialment de clients de municipis propers, els quals estarien optant per alternatives de compres d’accés més immediat, com grans zones comercials. “Si tothom es queixa pel mateix, és per alguna raó”, manifesta Juan Heredia, propietari de Fruiteria Ca n’Oriac, que celebra la rectificació. Els comerciants també insisteixen en la importància de fomentar l’aparcament a la zona. Antonio Rodríguez, de RM Optica, proposa impulsar el pàrquing “infrautilitzat” de la plaça de Farell.

L’Ajuntament, en un comunicat, assenyala que “la pandèmia ha colpejat el comerç d’una forma molt important, pel que s’han de revisar totes les mesures per recolzar l’activitat econòmica”, alhora que asseguren que volen tenir en compte “les mesures de prevenció i seguretat davant de la pandèmia”.El tall sí que es mantindrà en diumenges i festius.

Els casos del Centre i Creu de Barberà

En els casos dels comerciants del Centre i de la Creu de Barberà, la perspectiva és diferent. “Convida a que les famílies passegin per l’avinguda deBarberà i estimula les vendes amb compres improvisades”, afirma la propietària de Casa Antonia. Montse Navarro, de Desig Moda, hi coincideix: “És una mesura que ens afavoreix”. En aquest sentit, la Rambla i l’avinguda Barberà mantindran els talls en dissabte, diumenge i festius.

Publicitat
Comentaris
To Top