Publicitat
Ciutat

Un institut de Sabadell, el centre amb més grups confinats de Catalunya

A l'institut Agustí Serra i Fontanet hi ha 560 persones aïllades, segons Educació: 545 alumnes i 15 docents o administratius

El primer cribratge a un centre de Sabadell va ser a l’Agustí Serra / V. ROVIRA

L'institut Agustí Serra i Fontanet és el centre educatiu de Catalunya amb més nombre de grups confinats. Després del cribratge massiu que Salut hi va realitzar la setmana passada, en què es van realitzar 1.115 proves PCR entre l'alumnat i el personal, es van detectar 26 positius -només un dels quals corresponent al professorat-. Això ha comportat que hi hagi 560 persones aïllades, segons Educació: 545 alumnes i 15 docents o administratius.

Comptabilitzant les aules externes adscrites a l'institut, on hi ha hagut un cas positiu, el centre té aquest dimecres 24 grups confinats d'un total de 55. Demà en seran dos menys, ja que retornen a les aules dos dels grups aïllats. En la jornada de testos massius que es va realitzar a l'institut, el percentatge de casos positius correspon al 2,3%, una xifra fins i tot inferior a la d'altres cribratges poblacionals, que ronden entre el 3 i el 4%.

Publicitat

Els casos d'alumnes positius s'han donat, majoritàriament, a diferents grups de convivència. Per tant, es pot interpretar que, a dins de les aules, els companys no s'han encomanat; els positius provindrien de l'exterior. "Una lectura que fem és que el centre no és el focus de contagi", explica el director de l'institut Agustí Serra i Fontanet, Lope López, qui ressalta que "al barri hi ha hagut força casos".

De fet, a l'hora de seleccionar un centre per fer el cribratge massiu, el Departament d'Educació no va escollir l'institut Agustí Serra i Fontanet pel nombre de casos positius que ha tingut, sinó per "la situació epidemiològica de la comunitat". Ha estat el primer cribratge que s'ha fet a un centre educatiu de Sabadell.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top