Publicitat
Diners

Un 50% de les oficines del Sabadell i BBVA estan duplicades a la ciutat

Al carrer de les Tres Creus hi ha una oficina del Banc Sabadell i just al davant, a l’altra vorera, la del BBVA. I és que el 50% de les sucursals que les dues entitats financeres tenen a la ciutat estan duplicades. Aquest solapament es repeteix a la Via de Massagué, a l’avinguda de Matadepera, a la carretera de Prats, a la ronda d’Europa, a l’avinguda de la Concòrdia (just al costat), al passeig d’Espronceda amb avinguda de Barberà i també a la carretera de Terrassa (amb una seu del BBVA), situada a tocar de l’oficina del Banc Sabadell (carrer de Fuerteventura). Aquest percentatge de duplicitat, però, s’incrementaria encara més si es té en compte la proximitat. Com per exemple entre la seu del BBVA al carrer de Gràcia i les del Sabadell a la plaça de Sant Roc.

Al carrer de les Tres Creus hi ha una oficina de les dues entitats al mateix lloc / LLUÍS FRANCO

Després de l’anunci de l’inici de les negociacions entre els dos bancs, la primera preocupació ha estat els llocs de treball i les oficines que poden perillar per la duplicitat. El Banc Sabadell té a la ciutat 16 oficines (15 de xarxa comercial i 1 de xarxa d’empreses), a més d’un equip de Directors de Banca Privada, la seu de la Direcció Regional de Vallès Occidental i el centre corporatiu de Plaça Catalunya. En total, el Banc Sabadell té uns 860 empleats. Tot i que s’hauria de sumar una part dels sabadellencs que treballen als Serveis Centrals a Sant Cugat, on hi ha 1.858 empleats. Pel que fa al BBVA, compta amb 14 oficines a Sabadell. L’adquisició d’Unnim (que incloïa Caixa de Sabadell) i Catalunya Banc va deixar aquest mapa de sucursals a la ciutat.

Precisament, els sindicats han demanat que en aquesta operació no es tingui en compte la grandària de les entitats a l’hora de plantejar una reestructuració de les plantilles. “No ha de ser així, s’ha de buscar l’equilibri, no tots han de ser del Banc Sabadell”, exposa Mario Rifaterra, secretari general de CCOO del Banc Sabadell. En tot cas, els sindicats exigeixen garanties d’ocupació i que les mesures que s’apliquin siguin voluntàries i prejubilacions. Les negociacions entre el Banc Sabadell i els sindicats sobre el pla de reestructuració de l’entitat –que afecta vora 1.800 treballadors– han quedat suspeses momentàniament.

“Cap pressa”

El conseller delegat del BBVA, Onur Genç, va assegurar ahir que l’entitat no té “cap pressa” per tancar una eventual fusió amb el Banc Sabadell i que les negociacions i les anàlisis de l’operació “encara estan en una fase molt primerenca”. Genç va assegurar que miren el Sabadell “en el context de moltes altres” oportunitats que tenen sobre la taula per la “flexibilitat que atorga la venda de la filial als Estats Units”, que s’ha fet per 9.700 milions d’euros. El conseller delegat del BBVA ha recordat que l’obertura de converses formals amb el Sabadell “no implica que s’hagi pres cap decisió” i que “no hi ha cap certesa que se’n prengui una”.

En la mateixa línia, el conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, havia apuntat abans que “en les pròximes setmanes” ja se sabrà si finalment es tanca l’acord de fusió amb BBVA. 

Publicitat
Comentaris
To Top