Ciutat

Primeres obres al Castell de Can Feu

L’Ajuntament ha començat les actuacions per salvar l’edifici històric de la ciutat

La tanca de la finca es reforçarà / CEDIDA

L’Ajuntament de Sabadell ha iniciat les obres per arreglar la tanca del Castell de Can Feu, pel carrer Colòmbia. Es tracta de la primera gran actuació dins del nou pressupost municipal destinat a l’edifici històric de la ciutat. Tant el servei de manteniment com des d’Obres d’Edificis reforçaran tots els cargols pesants, reposaran els trams de tanca que han estat sostrets i aprofitaran l’actuació per perfilar les terres del talús que s’han desprès. Per aquest motiu el tros de terra original del castell ha estat rebaixat per facilitar la feina i evitar més despreniments.

L’Associació Cultural Can Feu ha avisat a l’Ajuntament que si excaven massa trauran al descobert la mina d’aigua que venia del bosc i anava al jardí (ara seca i sense ús). Actualment està tapiada l’entrada, però la part de dalt està trencada, segons Aleix González, president de l’Associació. Ell també reivindica que el nom original de la finca és Torre d’en Feu i que el nom actual prové d’una “malformació” dels anys seixanta.

D’altra banda, la millora de la tanca no serà l’última actuació, ja que l’executiu està elaborant un estudi per saber quines zones del castell necessiten una reforma immediata. La teulada serà, en principi, la següent millora que es durà a terme. En definitiva, l’objectiu és conservar el Castell, però la seva magnitud, sumada a la pandèmia del coronavirus, obliguen el consistori a destinar les principals partides econòmiques a altres àrees. Així i tot, el Govern municipal es vol centrar a salvar l’edifici icònic i tota la finca. I, de forma més o menys simultània, es començarà a parlar de quins usos se li ha de donar.

Salvar el Castell de Can Feu, primer per la teulada

Comentaris
To Top