Ciutat

800 adhesions al manifest de suport a la fotoperiodista Mireia Comas

El Sindicat de la Imatge, el Col·legi i el Sindicat de Periodistes i el Grup Barnils, amb Mireia Comas

La terrassenca Mireia Comas, durant la manifestació per donar-li suport / VICTÒRIA ROVIRA

A les portes que la fotoperiodista Mireia Comas comparegui als Jutjats de Terrassa -el proper dimecres, a les 10.45 h, segueix el degoteig de suport del sector periodístic i fotogràfic. 

El Sindicat de la Imatge i el de Periodistes i Photographic Social Vision han signat el manifest Prou Repressió Premsa, que en menys d’una setmana ja ha aconseguit 800 adhesions. Organitzacions com Reporters Sense Fronteres i el Grup Barnils també estan sent actius a les xarxes socials aquests dies, a banda del suport que ja li va oferir el Col·legi de Periodistes. 

També ha rebut suports individuals, com dels prestigiosos fotoperiodistes Jordi Borràs, Javier Bauluz i Gervasio Sánchez. 

Comas, col·laboradora de Diari de Sabadell, valora molt positivament el llançament del manifest i els suports rebuts. Tampoc no oblida les absències: “L’Ajuntament de Terrassa no s’ha pronunciat, malgrat que m’hi he adreçat”.

De fet, la problemàtica en les cobertures periodístiques de desnonaments i altres situacions de tensió no són casos aïllats, denuncia. El mapa de censura del grup Mèdia.cat recopila més de 200 incidents contra professionals de la informació durant l’any 2019, la gran majoria per part dels cossos policials. “Tal com nosaltres no dificultem la seva feina, exigim que també es respecti la nostra feina i se’ns permeti desenvolupar-la sense amenaces per part de ningú”, exposen al manifest. 

Més educats, però més lluny?

La mateixa Mireia Comas reconeix que el seu cas ha tingut més ressò que d’altres similars. “Però tots els que treballem al carrer ho hem experimentat, sabem de què va”, diu. Vol dir que la relació amb els cossos policials ha empitjorat? “Darrerament, sembla que tinguin l’ordre de tractar-nos de vostè, amb educació… Però fan cordons perimetrals més grans, sembla que vulguin tapar les imatges dels desnonaments”.

* La Fiscalia demana un any de presó i multa de 170€ per les lesions que Comas hauria ocasionat a una agent de Mossos d’Esquadra.

Comentaris
To Top