Ciutat

La Plataforma Stop Taser es querellarà contra els Mossos per la detenció en un CAP de Sabadell

Pous i Laredo, aquest dijous / D.S.

La Plataforma Stop Taser presentarà una querella contra els Mossos d'Esquadra per la detenció "desproporcionada" del passat 26 de novembre al CAP Creu de Barberà. Ho ha anunciat la portaveu del col·lectiu jurídic Alerta Solidària Eva Pous en una roda de premsa aquest vespre a la plaça de Sant Roc. També exigeixen posar fi a l'ús d'aquestes armes per part de la policia catalana i la Policia Municipal.

Una cinquantena de persones s'han concentrat davant l'Ajuntament per donar suport a la sabadellenca que va ser detinguda. Pous ha detallat que estan acabant d'estudiar els delictes pels quals presentaran la querella, però que en principi serà pels de denigració i vexacions. I també ha apuntat que es dirigirà "contra qui va disparar, segur", i es valorarà si s'hi implica els altres dos agents que hi havia en aquell moment en funció de l'anàlisi de les imatges i les declaracions dels testimonis.

Eva Pous assegura que l'utilització d'aquesta arma "va ser desproporcionada" perquè considera que hi havia altres formes per reduir-la abans d'utilitzar-les tenint en compte que hi havia "fins a tres agents amb una estructura corporal prou forta per utilitzar altres formes per reduir la persona". Fos com fos, al seu parer "no era l'última acció possible si hi havia d'haver actuació policial".

La plataforma ha publicat un manifest que assegura que ja compta amb el suport de més de 500 persones i 60 entitats. L'ha llegit el seu portaveu, Èric Laredo, que ha denunciat que amb les pistoles Taser "no es pot garantir l'absència de conseqüències fatals encara que s'apliquin correctament". I ha afegit que segons un informe d'Amnistia Internacional als Estats Units ja han mort més de 500 persones a causa d'aquestes pistoles.

Crítica al conseller d'Interior

Durant la roda de premsa la portaveu d'Alerta Solidària ha lamentat que no s'hagi apartat del cos els agents i que el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va justificar l'actuació. Per la seva part els Mossos també han obert una investigació per revisar com es va produir la detenció. Pous ha afegit que a la víctima de la detenció li van fer tres descàrregues i que encara es recupera del dolor muscular que li van provocar, però que sobretot li preocupa l'ús d'aquestes eines per part de la policia. La víctima, Paula Parra (26), també va anunciar que denunciaria els Mossos per aquesta actuació, que va generar indignació entre l'oposició sabadellenca.

VÍDEO: Els Mossos disparen contra una jove amb una pistola Taser a Sabadell

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top