Arxiu

La comissió del Parc del Nord tem que el Govern acabi el mandat sense cap projecte

Dinou anys després de la constitució de la Comissió que reivindica la creació del Parc del Nord, els veïns continuen denunciant la manca de projecte per aquest espai cridat a convertir-se en el segon parc més gran de la ciutat.

Els membres de la Comissió del Parc del Nord temen que acabi el mandat i que encara no hi hagi un projecte que defineixi el futur d’aquest espai. Els Els continus retards obliguen els veïns a afirmar «ens sentim enganyats per part dels polítics».

El passat mes de juliol l’Ajuntament va anunciar que el concurs d’idees per presentar els projectes per aquest espai quedava desert ja que cap de les dues propostes presentades reunia els requisits exigits. Llavors el consistori es va comprometre a convocar un nou concurs. Però de moment, la comissió assegura que «no coneixem cap calendari» i acusa l’equip de govern «d’incomplir els seus compromisos».

En aquest sentit, no dubten en dir que «estem farts» i «ens sentim enganyats». El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS), Manuel Navas, ha explicat que l’únic que l’Ajuntament ha fet fins al moment és «ampliar l’espai del pipicans de la plaça del Forjador ocupant l’espai d’ombra dels veïns sense comptar» la comissió.


Davant la situació, preparen mobilitzacions amb l’objectiu de pressionar al govern municipal perquè no hi hagi més endarreriments en aquest tema. Estan organitzant una festa reivindicativa per al pròxim 30 de juny amb el propòsit que «tot hom conegui el que està passant».

Antonio Jara, secretari de la comissió, explica que «hem demanat a l’Ajuntament que aprofiti el primer projecte que es va fer i que estava consensuat amb els veïns però no han volgut perquè pertanyia a un altre govern i ells volen el seu».

A més, els veïns mostren la seva sorpresa perquè «en el concurs d’idees convocat el maig passat es van adonar que la convocatòria no s’havia fet arribar ni al Col·legi d’Arquitectes, cosa estranya».

To Top