Ciutat

“Fa pudor”: un contracte menor de l’Ajuntament, sota sospita

Un contracte menor de l’Ajuntament, sota sospita de l’oposició

Fotografies: VICTÒRIA ROVIRA

Un contracte menor ha generat alarma entre l’oposició. Els grups han expressat els seus dubtes sobre la legalitat del mateix contracte i han apuntat la vinculació entre l’empresa adjudicatària, la consultora Spora, i un assessor de l’Ajuntament, Jordi Colomer, en el marc del ple municipal d’aquest dijous.

El contracte en qüestió, de l’any 2017 i amb un valor de 19.000 euros, estava destinat a l’estudi de la recollida de residus porta a porta. El principal focus d’atenció, segons l’oposició, és que Colomer hauria col·laborat amb l’empresa, el que ha despertat ombres de sospita.

Les sospites

“Fa pudor”, ha exposat el regidor del PP, Esteban Gesa, que ha assegurat que els grups s’han trobat amb un “ou kinder”. El regidor popular s’ha posat les mans al cap i ha assegurat que aquest mateix estudi el podria haver realitzat l’assessor sense necessitat d’una empresa: “S’ha contractat una empresa per fer un informe que hauria de fer aquest senyor, que assessora el govern local. A sobre l’empresa està vinculada amb ell. Blanco y en botella, ¿leche?”. 

“Estan jugant a la ruleta russa”, ha denunciat el regidor del PDECat, Carles Rossinyol, qui ha assegurat que el contracte no s’ha realitzat com s’hauria. Tant és així que el demòcrata ha llançat un dur advertiment dirigit a l’equip de govern: “Si no s’executa en un any, ja no és un contracte menor”, ha avançat i ha sentenciat que si finalment es demostra que el contracte és “il·legal”, aquells que hi han donat suport “hauran de respondre amb el seu patrimoni”.

L’altra qüestió problemàtica, i que ha incrementat els dubtes, ha estat el retard en la tramitació de la factura per part de l’Ajuntament i el fet que l’estudi no hagi comportat la posada en marxa del servei porta a porta. “Aquest informe no ha tingut cap aplicació pràctica“, ha exposat José Luis Fernández, de Ciutadans.

El Govern defensa la legalitat

L’alcalde, Maties Serracant, ha volgut esclarir els dubtes i ha reivindicat la legalitat del contracte amb Spora. “S’ha tergiversat la realitat”, ha exposat i ha demanat a Gesa que “llegeixi el Linkedin”. Així mateix, Serracant ha demanat la intervenció del secretari municipal, que ha aclarit que no consten “incompatibilitats” en el contracte menor. 

Encara des del Govern, el regidor de Serveis Municipals, Lluis Perarnau, ha volgut tancar la qüestió sobre Colomer: ha apuntat que és simplement un “col·laborador puntual” d’Spora i que, per tant, no ens trobem davant d’una incompatibilitat.

Fotografies: Victòria Rovira

Comentaris
To Top