Ciutat

Unitat pel Canvi reclama al PSC que es desmarqui de l’època Bustos després de l’última sentència del cas Mercuri

Vidal, Berlanga, Navarro i Hinojo, aquest matí / DS

Des d’Unitat pel Canvi (UpC) insten la candidata del PSC a les municipals, Marta Farrés, a què es desmarqui públicament de l’etapa de l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, després que aquest hagi estat condemnat per segona vegada en el cas Mercuri. La regidora de Transparència, Elena Hinojo, assegura, en una al·lusió a Farrés, que “el seu silenci ens sembla bastant preocupant”, perquè els socialistes no s’han pronunciat sobre aquesta qüestió. “No n’ha ni renegat” ha dit Hinojo.

Aquest dimarts UpC ha fet una valoració política del mandat al pati de l’Aliança Francesa. El portaveu de la formació, el regidor i primer tinent d’alcalde Joan Berlanga, ha explicat que el balanç és “molt positiu”, però que hi ha coses a millorar. D’una banda, sobre la gestió del conflicte del consistori amb Smatsa, Berlanga ha admès que “es podria haver fet millor”. El regidor creu que no hauria d’haver estat un tema del govern sinó de ciutat i que s’haurien d’haver “teixit aliances” amb els treballadors, agents com les associacions de veïns o amb altres partits de l’oposició.

D’altra banda, Elena Hinojo ha assegurat que la valoració de la sentència contra Bustos per la retirada de dues multes és “molt positiva” i demostra que la justícia “és reparadora”. L’Ajuntament exerceix d’acusació particular en el cas Mercuri i segons la regidora de Transparència aquesta està en perill si hi ha un canvi de govern.

Per la seva part, el regidor de Salut, Ramon Vidal, ha destacat la feina feta pel grup i la del seu àmbit, en què ha posat en valor, per exemple, els avenços en la construcció del CAP o l’institut de Can Llong, el nou reglament del cementiri o l’ampliació dels espais cardioprotegits de la ciutat de 10 el 2015 a 48 actualment.

Sis eixos de treball abans d’acabar el mandat

El regidor d’UpC Eduard Navarro ha explicat que des del grup municipal es volen centrar en sis aspectes abans d’acabar el mandat. Són millorar la neteja de la ciutat, definir el traçat de la Ronda Nord -la connexió amb Castellar-, accions concretes per avançar en l’Àrea Vallès, desencallar el conflicte de la Caserna amb l’Estat i al mateix reclamar-li la construcció de l’estació de la RENFE a Can Llong, definir els usos dels equipaments adquirits pel consistori i un pla estratègic del Ripoll.

Els comuns de Sabadell també han presentat un document amb les 50 principals accions d’Unitat pel Canvi al govern de la ciutat.

Comentaris
To Top