Publicitat
Ciutat

Accions de suport als presos per l’inici del judici de l’1-O

L’ANC i Òmnium instal·len dues carpes al Racó del Campanar per seguir el judici de l’1-O

Manifestants a la plaça de Sant Roc / D.S.

Unes 300 persones, entre les quals hi havia l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i diversos regidors; s’han concentrat aquest dimarts al matí a la plaça de Sant Roc per mostrar el seu suport als presos i rebuig a la judicialització del procés. Òmnium Sabadell i Sabadell per la Independència-ANC han instal·lat també dues carpes al  Racó del Campanar, per tal de seguir el judici als líders independentistes pels fets de l’1-O. Les dues entitats ofereixen en aquest espai “pantalla, estufa i begudes calentes” per veure la retransmissió del judici per televisió, “a peu de carrer amb tothom que s’hi vulgui sumar”.

La concentració i llarg minut de silenci a la plaça de Sant Roc s’ha celebrat a les dotze del migdia. En acabar, poc menys de deu minuts després, els assistents han cridat consignes com ‘llibertat presos polítics’ i ‘això no és un judici, és una venjança’. L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha volgut mostrar el seu suport als sabadellencs Jordi Cuixart i Carme Forcadell, i la resta de presos i preses polítiques i ha afirmat que, aquest, “és un judici a la democràcia; on es jutja el Govern, la presidenta del Parlament, entitats socials, i a tot el poble de Catalunya, que va decidir exercir un dret inalienable, que és el dret a poder decidir sobre el futur del nostre país”.

En declaracions a la premsa, Serracant ha indicat que el consistori està debatent i avaluant com fer més visible el suport institucional de l’Ajuntament als presos i ha obert la possibilitat de portar una proposta a la propera junta de portaveus. Tanmateix, l’alcalde ha indicat que “no hi ha cap decisió més enllà de continuar sortint al carrer al costat de la ciutadania”.

Accions i manifestacions

Les manifestacions i activitats relacionades amb el judici a l’1-O s’allargaran durant tota la setmana. Les carpes d’Òmnium i l’ANC estaran obertes els dimarts, dimecres i dijous, de les 10h fins a les 18.30h, fins que acabi el judici. Les entitats han fet una crida de voluntaris per muntar i desmuntar les carpes, i també per quedar-se vigilant l’equipament durant el temps que estaran obertes. A les 19 h d’aquest dimarts, a més, ANC i Òmnium han convocat concentracions a tot Catalunya contra l’inici del judici: a Sabadell serà al Racó del Campanar.

Després d’aquesta concentració, a les 19.30h, els CDR Sabadell han convocat una manifestació a la plaça de Sant Roc, que anirà seguida d’una repartida d’escombraries per diferents punts de la ciutat, que s’aniran coneixent a mesura que avanci la comitiva.

Publicitat
Comentaris
To Top