Publicitat
Oci i cultura

La Nit dels Museus torna a Sabadell el 18 de maig

Els quatre museus de la ciutat organitzen una jornada de portes obertes i diverses activitats gratuïtes

Un moment de l'edició del 2018 de la Nit dels Museus a Sabadell. A la foto, el Museu del Gas, que enguany ja no existeix / LLUÍS FRANCO

Els quatre museus de Sabadell s'uneixen aquest 18 de maig i per vuitè any consecutiu per celebrar el Dia Internacional dels Museus, que coincideix també amb la Nit dels Museus 2019. Durant la jornada, les institucions faran portes obertes, visites guiades a les exposicions temporals i permanents, i d'altres activitats gratuïtes. A més, s'ampliarà fins la mitjanit l'horari dels museus. "L'objectiu és fer que els museus siguin més accessibles al públic en general, i en particular al públic més jove", indiquen els impulsors de l'iniciativa, "també vol generar una xarxa de museus europeus en un edeceniment comú, festiu i amistós".

Impulsen i participen en la jornada l'Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell, el Museu d'Art de Sabadell, el Museu d'Història de Sabadell i el Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP). "És una llàstima que haguem perdut un equipament aquest any", ha dit la regidora de cultura, Montserrat Chacón, en referència al desaparegut Museu del Gas. Tot i això, la regidora ha celebrat que la resta de museus s'hagin unit de nou per realitzar aquesta jornada especial, i ha lloat la necessitat que entitats culturals i administració treballin plegats en aquests projectes.

La programació

Els directors de l'Espai Cultura i l'ICP –Delícia Burset i David Alba–, i la regidora de cultura Montserrat Chacón, han presentat aquest dijous les diferents activitats que es desenvoluparan el 18 i 19 de maig en el marc del Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus. Entre les que es desenvoluparan el 18 de maig, destaca l'itinerari "Quatre museus, quatre històries", que farà l'actor sabadellenc Pep Muñoz. Durant la visita, que es realtizarà a les 18 h i les 21 h, s'explicaran anècdotes i fets curiosos de les exposicions i de cadascuna de les institucions. L'activitat no requereix d'inscripció prèvia, i és totalment gratuïta.

Publicitat

El diumenge 19 de maig al matí, els museus sortiran al carrer per oferir activitats familiars. L'Espai cultura oferirà el taller de tecnologia creativa Drawbots, amb el qual petits i grans podran aprendre a construir un robot dibuixant amb un got de plàstic, un petit motor a piles i uns retoladors. El Museu d'Art, per la seva banda organitza el taller per a infants "Personatge de quadre", amb el qual vonbifen els nens i nenes de Sabadell a crear el seu propi personatge partint de figures i elements de les obres presents al museu. L'activitat proposada pel Museu d'Història és "Fes el teu taumàtrop!", un taller per experimentar i fer una joguina òptica. Finalment, a l'ICP Miquel Crusafont, els més petits gaudiran fent una careta d'un Miopetaurista, l'esquirol volador més antic del món.

A més, com cada any, els museus de la ciutat exposaran de manera especial una peça en concret: la joia del museu. Aquest 2019, l'Espai Cultura ha escollit un devantal d'Auxilio Social, en el marc de l'exposició temporal 'El Farcell de la posguerra'. De temàtica semblant, el Museu d'Art exposarà una tauleta de Josep Rosas i Gustau Vila feta al camp de concentració de Bram (França) i titulada Art darrera el filat espinósEl Museu d'Història, per la seva banda, recupera un element molt recordat de l'institució: La bicicleta del museu. L'ICP, en la línia de les diverses activitats que ha fet enguany per difondre l'existència del Miopetaurista neogrivensis, mostrarà un fòssil d'aquest espècimen d'esquirol volador. "La ciència també és cultura!", ha dit el director de l'ICP David Alba.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top